Türk Sağlık Turizmi fuarla dünyaya açılacak

Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi Fuar İzmir, 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi ile turizmin yanı sıra sağlık sektörüne de katkı sağlayacak.

  • 0
  • 841
Türk Sağlık Turizmi fuarla dünyaya açılacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi Fuar İzmir, 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi ile turizmin yanı sıra sağlık sektörüne de katkı sağlayacak.

Her geçen gün gelişme gösteren Türk sağlık sektörü, 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nde kendini dünyaya tanıtma imkanı bulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ortaklığıyla ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenecek Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 10. kez turizmcileri İzmir’de buluşturacak. 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında organize edilen fuarda, Türkiye’nin doğal ve tarihi dokusundan kültürüne, damak tadından sağlık ve güzelliğe uzanacak tanıtımlar gerçekleştirilecek.

Sağlıklı Temaslar Özel Bölümde
Ürdün’ün Kızıldeniz’e açılan kapısı Akabe’nin Uluslararası Partner Destinasyon, Mersin’in Partner İl olduğu fuarda, sağlık turizmi için ilk kez özel bir bölüm oluşturulacak. T.C. Sağlık Bakanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü destekleriyle oluşturulan, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTC)’nin stratejik partner olduğu “Sağlık Turizmi Özel Bölümünde ülkenin sağlık turizmi gelirlerini artıran sözleşmelere imza atılması bekleniyor.
Sağlık turizminin geliştirilmesine ve ülkemizin sağlık imkanlarının yurtiçi ve yurtdışı pazarlara tanıtılmasına yönelik olarak düzenlenen özel konseptte, sektör temsilcileri dünyanın farklı bölgelerinden gelecek sağlık yatırımcılarıyla temaslarda bulunacak.

Sağlık turizmi için Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Fas, Gana, Gine, Güney Sudan Cumhuriyeti, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kuveyt, Mali, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Senegal, Somali, Suudi Arabistan, Umman ve Yunanistan’dan temsilciler gelecek.

Yeni Ufuklar Açılacak
Sağlık Turizmi Özel Bölümü’nde; kamu hastaneleri, özel, vakıf ve üniversite hastaneleri, sağlık turizmi seyahat acentaları, göz hastaneleri, diş sağlığı ve estetik merkezleri, saç ekim klinik ve merkezleri, tüp bebek hastaneleri ve merkezleri, termal oteller ve tesisleri, sigorta şirketleri, assistance firmaları, zayıflama ve diyet klinikleri konusunda faaliyet gösteren  firmalar stand açacak.

Ayrıca TÜRSAB ve Dünya Sağlık Turizm Konseyi (GHTC) işbirliği ile seyahat acentaları için Uluslararası Akreditasyonu olan  “Seyahat Acentası Sağlık Turizm Eğitim ve Sertifika Programı” düzenlenecek. Dünya Sağlık Turizm Konseyi Eğitim Birim Başkanı Dr. Costantin Costantinidis tarafından verilecek eğitim 8 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Kayıt için international@thtdc.org adresi ile iletişime geçilebilecek. Eğitimle katılımcıların, gelişmekte olan sağlık turizmine uyum sağlarken, fikirlerini yeni ufuklara taşımaları amaçlanıyor. Fuarda; İzmir, Aydın, Denizli, Muğla bölgelerinin sağlık ve termal turizmi açısından potansiyeli ve geleceği de değerlendirilecek

Fuar İzmir’de gerçekleşecek 10. Travel Turkey İzmir, A holünde belediyeler ve kalkınma ajanslarını, B holünde ise acente, otel ve operatörleri ağırlayacak. Fuar, 4 gün boyunca profesyonel ziyaretçiye açık olurken, son tüketici A holünü fuar boyunca, B holünü ise 10-11 Aralık 2016 tarihlerinde ziyaret edebilecek. Fuarın giriş ücretleri; hafta içi sadece A holü 5 TL, B holü ise 15 TL’dir. Hem A hem de B holünü ziyaret etmek isteyenler için hafta içi giriş ücreti 15 TL olarak belirlenirken, hafta sonu 5 TL ücretle tüm fuar gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

İzmir’e 2024 için kruvaziyer akını

Yasa teklifi Kendi içinde çelişkilerle dolu ve turizme katkı sağlaması söz konusu değildir.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’nde

Arşiv