Türk Şiirinin Albatrosu Ercüment Uçarı Anılacak

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi, 13 Ocak günü, saat 14.00'te, Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezinde halka açık olan etkinlikte Türk şiirinin albatrosu Ercüment Uçarı’yı anacak

  • 0
  • 751
Türk Şiirinin Albatrosu Ercüment Uçarı Anılacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi, 13 Ocak günü, saat 14.00'te, Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezinde halka açık olan etkinlikte Türk şiirinin albatrosu  Ercüment Uçarı’yı  anacak
 
Şair, yazar, eğitimci Veysel Çolak yönetimindeki Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi, şiir üzerine çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Her cumartesi günü saat 14.00'te Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezinde şiir sanatı üzerine yoğun dersler veriliyor. Her ay, Türk şiirine katkılar getiren bir şair anılıyor, o şairin şiir anlayışı irdeleniyor.

13 Ocak 2018 cumartesi günü, saat 14.00'te de Türk şiirinin albatrosu Ercüment Uçarı anılacak. Şair Ercüment Uçarı "Kuyuda Yusuf" gibi yaşamış bir şair. Kendini hep saklamış. Şair Ercüment Uçarı şiirleri için, bugün aramızda olmayan ancak Türk edebiyatına damgasını vurmuş kalemlerine göz atalım. Şair, yazar, çevirmen, eğitimci Behçet Necatigil, "Zamanla aklın ve hayal gücünün  soyutlamalarına yaslanan bir duygu evreni kurdu" değerlendirmesini yaptı. Türk edebiyat tarihçisi ve yazar Atilla Özkırımlı ise "İmgeye dayalı, çağrışımlarla gelişen, biçim ve öz açısından İkinci Yeni şiirini sürdüren bir şair olarak tanındı" diyerek, onun Türk şiirindeki yerini saptadı. Bu görüşe katılmayan yazar, eleştirmen, yayıncı, eğitimci Memet Fuat da, onun Türk şiirine üçüncü yeniyi getiren bir şair olduğunu belirtti.

Şair, yazar Cemal Süreya ise Ercümet Uçarı'nın "En yalın öğeyi tersten gören, negatifleştiren, sayrılı bir duyarlıkla" şiirler yazdığını söyledi. Sağlıklı, yerinde bir saptamadır bu.  Deneyci bir şairdir Ercüment Uçarı. Lirik şiir, görsel şiir, deneysel şiir, sürrealist şiir örnekleri koymuştur ortaya. Ercüment Uçarı'yı herkes unutmuş görünüyor. Büyük haksızlık. Şair, yazar Aslıhan Tüylüoğlu’nun sunacağı “Şiir unutulmaz! Bir Şair: Ercüment Uçarı” adlı etkinlikte Şair, yazar, eğitimci Veysel Çolak konuşacak. Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi katılımcıları da  Ercüment Uçarı’nın şiirlerini seslendirecek. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv