Türkiye Ekonomisi İzmir'de Değerlendirildi

1-5 Kasım 2017 tarihleri arasında İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası’nın ev sahipliğinde tüm Yeminli Mali Müşavirler Odaları’nın ortaklaşa düzenlediği 4.Yeminli Mali Müşavirlik Denetim ve Tasdik Sempozyumu Selçuk’ta yapıldı.

  • 0
  • 636
Türkiye Ekonomisi İzmir'de Değerlendirildi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

1-5 Kasım 2017 tarihleri arasında İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası’nın ev sahipliğinde tüm Yeminli Mali Müşavirler Odaları’nın ortaklaşa düzenlediği 4.Yeminli Mali Müşavirlik Denetim ve Tasdik Sempozyumu Selçuk’ta yapıldı.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Kamu Gözetim Kurumu Başkanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, TÜRMOB, üniversitelerden konusunda uzman öğretim üyeleri, iş dünyasının temsilcileri, önde gelen basın kuruluşların ekonomi yazarları ve konusunda uzman yeminli mali müşavirlerin sunum yaptığı Türkiye Ekonomisi ve Yeminli Mal Müşavirlik konulu sempozyumda; 500 kişinin katılımı ile Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin dünü bugünü ve geleceğine ilişkin çok önemli ve faydalı bilgiler sunuldu.

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı ve Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Şadi Çetin açılış konuşmasında “İzmir YMMO öncülüğünde düzenlenen bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Bize bu imkanı sağlayan odalarımızın çok değerli başkanlarına ve yönetim kurullarına şükranlarımızı sunuyoruz. Sempozyumun ana teması Türkiye Ekonomisi ve Yeminli Mali Müşavirlik olunca, bu sempozyumu İktisat Kongrelerinin ev sahibi İzmir’de yapmayı önemli ve gerekli gördük. Umuyor ve diliyoruz ki bu sempozyumun sonuçları devletimiz, mükelleflerimiz ve mesleğimiz açısından çok önemli tespit ve değerlendirmelere sahne olacaktır. Ekonomik başarı her şeyin temelidir. Büyük Atatürk İzmir İktisat Kongresi açılış konuşmasında; “Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça, meydana gelen zaferler devamlı olamaz.” diyerek, bağımsızlık için ekonomik başarının ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koymuştur.

Dünyadaki 192 ülke arasında Türkiye, 857 milyar Dolarlık GSYH’siyle 17’nci sırada bulunmaktadır. Orta gelirli bir ülke olan Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefine doğru ilerlemektedir. Bu hedefe ulaşabilmek için hepimiz topyekûn güçlerimizi birleştirmek ve elbirliği ile daha çok çalışmak zorundayız. Mükellef odaklı bir yaklaşımla, insanı yani mükellefi yaşat ki devlet yaşasın anlayışından hareketle, büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmak zorundayız. Ortak akıl ve istişare içinde, yeni bir reform süreci başlatmak zorundayız. İşte bu nedenle, bu sempozyumun konusu titiz bir değerlendirmenin ardından “Türkiye Ekonomisi ve Yeminli Mali Müşavirlik” olarak seçilmiştir. Sempozyumun ana hedefi ilgili kurum ve kuruluşların dikkatini bu noktaya çekmektir.

Bir YMM 40 yılda yetişmektedir. Devlet ile mükellef arasında köprü görevi gören ve devlet ile mükellef arasındaki ilişkilerde güveni hakim kılan YMM’ler, vergi idaresinin performansının yükselmesinde, vergi kaybının önlenmesinde ve kayıt dışı ekonominin azalmasında çok önemli katkılar sağlamaktadırlar.” dedi.  

LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir sempozyumun ilk gününde yaptığı konuşmasında “Yeminli Mali Müşavirler olarak sizler bizim için güven duyulan kişilersiniz. Bizler yeminli mali müşavirlerimize güvenerek attığımız her adımda kazanç sağlıyoruz." dedi.
 
Sempozyumun ikinci gününde İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Sayın Hikmet Tanrıverdi yaptığı konuşmasında "KDV iadelerimiz için bizden teminat istiyorlar oysaki bizim için sizin imzanız teminattır. YMM yasasında yer alan yetki ve güven konusu fiili olarak da uygulanmalıdır. Özellikle KDV iadelerinde sizlerin yaşadığı sorunlar doğrudan bizleri etkilemektedir. YMM bilgiye ulaşması için GİB kayıtlarının, YMM’ nin bilgisine açılması ve indirim mekanizmasının revize edileceği bir KDV reformu bekliyoruz." dedi.

Sempozyumun üçüncü günü EBSO başkan yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu “Sanayi 4,0 dijitalleşme ve küresel ekonomiyle entegrasyon ancak eğitimle olur." diyerek eğitime vurgu yaptı.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş sempozyumun son günü yaptığı konuşmasında Yeminli Mali Müşavirlerin, Türkiye ekonomisi için öneminin altını çizdi.  

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü (Başbakan Eski ydr.) Prof. Dr. Nazım Ekren'in yapmış olduğu ekonomik değerlendirmesi sonrasında, Türkiye'nin küresel ekonominin bir parçası olması ve bütünleşmesi için yeni dünya düzeninde önem kazanan maliye politikalarının ülkemizde de geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası öncülüğünde sekiz YMM Odasının birlikte düzenlediği 4.Yeminli Mali Müşavirlik Denetim ve Tasdik Sempozyumu başarılı bir organizasyon olarak katılımcılardan olumlu not aldı.

Sempozyumun yanı sıra düzenlenen Efes Antik Kent, Kuşadası ve Şirince gezileri katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Her detayın düşünüldüğü sempozyum süresi boyunca katılımcılar bilimsel konuların yanında tarihe ve doğal güzelliklere doğru bir yolculuk yapma fırsatı yakaladılar.

Sempozyum Sunshine Band Orkestrası’nın sahnesiyle muhteşem bir gala gecesi ile sona erdi. İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Zeybek ekibinin gösterisi gecenin en büyük sürpriziydi. Ege bölgesinin adeta bir temsili yapılan gece büyük beğeni topladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv