Türkiye Fransız Kültür Merkezi’nden 3 Şehirde 3 Sergi!

Ünlü fotoğraf sanatçısı Ali Borovalı’nın “ Orada kimse var mı? ” isimli fotoğraf sergisi Türkiye Fransız Kültür Merkezi’nin Ankara, İstanbul ve İzmir sergi salonlarında aynı tarihlerde ziyarete açılacak.

  • 0
  • 571
Türkiye Fransız Kültür Merkezi’nden 3 Şehirde 3 Sergi!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ünlü fotoğraf sanatçısı Ali Borovalı’nın “ Orada kimse var mı? ” isimli fotoğraf sergisi Türkiye Fransız Kültür Merkezi’nin Ankara, İstanbul ve İzmir sergi salonlarında aynı tarihlerde ziyarete açılacak.

Daha önce farklı zamanlarda farklı şehirlerde sergi organizasyonları yapmış olan Türkiye Fransız Kültür Merkezi bir ilke imza atarak Ali Borovalı’nın “Orada Kimse var mı?” isimli sergisini ilk kez aynı anda 3 şehirde birden ziyarete açacak. Ankara, İstanbul ve İzmir Fransız Kültür Merkezleri’nin sergi salonlarında ziyaret edilebilecek olan sergi, fotoğraf sanatçısı Ali Borovalı’nın yalnızlık temalı uzun soluklu projesinde yer alan fotoğraflardan oluşuyor.

Sergi, aynı tarihlerde dünya genelinde 70 ülke ve 100’ü aşkın şehirde Institut français girişiminde yapılacak uluslar ve disiplinler arası tartışmalar dizisi Fikirler Gecesi – İktidardaki Hayalgücü (Night Of Ideas – Power To The Imagination / La Nuit Des Idées – L’imagination Au Pouvoir) kapsamında ele alınacak olması açısından ayrı bir önem taşıyor.

Son yıllarda dünyanın önemli fotoğraf merkezlerinde gerçekleştirdiği sergilerle adını uluslararası düzeyde duyuran Ali Borovalı yapıtlarında insan yaşamına, çevresine ve kültür temalarına yaratıcı bir bakış ile odaklanmaktadır.

Ali Borovalı İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi, İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İdari Bilimler dalında yüksek lisans için gittiği ABD, Florida’dan fotoğraf eğitimi de alarak döndü. Sonraki yıllarda fotoğrafçılıkta uzmanlaşma arayışı, onu foto-röportaj alanına yönlendirdi.

Yapıtlarında insan yaşamına, çevresine ve kültürel kimlik temalarına yaratıcı bir bakış ile odaklanan Ali Borovalı, birkaç aydan senelere yayılan uzun soluklu projelerde çalışmayı tercih etmektedir. Röportajları, Atlas, GEO, National Geographic Traveler, Discovery Magazine, Le Monde2, Gezi, Skylife, Elle, Maison Française ve Marie Claire’in de aralarında bulunduğu pek çok ulusal ve uluslararası coğrafya, gezi ve moda dergilerinde yayımlanmaktadır.

Son yıllarda dünyanın önemli fotoğraf merkezlerinde gerçekleştirdiği sergilerle adını uluslararası düzeyde duyuran Ali Borovalı, son çalışmaları olan Buz ve Aynaroz/Mount Athos ile büyük yankı uyandırdı. Pek çok kez Türkiye ve Balkanlarda, dünyanın en büyük fotoğraf fuarı olan Köln Photokina’da, fotojurnalizmin doruk noktası Fransa, Perpignan Visa Pour L’Image festivalinde ve Polonya FotoArt Festival’de kişisel sergiler açtı. Kazandığı birçok ödülün yanısıra Türkiye’de yılın basın fotoğrafçısı ünvanına layık görülen Borovalı, Fujifilm tarafından Avrupa’da Euro-Press Award’a aday gösterildi. Ali Borovalı’nın Türkiye’de Khalkedon ve Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi’nden, Yunanistan’da Militos, Lambrakis Press ve Mount Athos Center’den yayımlanmış kitapları bulunmaktadır. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv