Türkiye’nin en büyüğü

  • 0
  • 615
Türkiye’nin en büyüğü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca’da kurulan Sosyal Yaşam Kampusü’ndeki yapım çalışmaları yüzde 96 düzeyinde tamamlandı. İçinde 225 odalı huzurevi ile engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi,  aşevi ve kapalı spor salonu bulunan 65 milyon liralık yatırım, pek çok özelliğiyle “Türkiye’de ilk ve tek” olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlilerin pek çok önemli ihtiyacını aynı merkezde giderilebileceği, geniş bir yelpazede hizmet verecek “Sosyal Yaşam Kampusü” inşaatında sona yaklaştı. Yapım çalışmaları yüzde 96 düzeyinde tamamlanan kampus alanını ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ve Yapı İşleri Daire Başkanı Ayşen Kalpalı’dan son durum hakkında detaylı bilgi aldı. Huzurevi bölümünde yaşlıların kalacağı örnek odayı da gezen Başkan Kocaoğlu, 7 bloklu kampusü adım adım dolaştı. 7 bloklu kampuste kabul binası,  gençlik merkezi ve idari binanın içinde bulunduğu 2 bloğun tamamen bittiği bilgisini veren Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, diğer bloklardaki çalışmaların da son aşamaya geldiğini, tamamlanır tamamlanmaz iç tefrişat malzemelerinin de yerleştirileceğini söyledi. Çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarının devam ettiği kampus bahçesinde 120 yıllık 3 zeytin ağacı da dikkat çekti.  Buca Sosyal Yaşam Kampusü’nün Mayıs ayında hizmeti girmesi hedefleniyor.

65 milyon TL’lik yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Tınaztepe’de oluşturduğu kampus inşaatında toplam 7 bina yer alıyor.  64.8 milyon liralık bu örnek yatırım, pek çok özelliğiyle “Türkiye’de ilk ve tek” olacak.

65 bin 302 metrekarelik alanda kurulan ve içeriği itibariyle Türkiye’nin en büyüğü olan “Sosyal Yaşam Kampüsü”nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi,  aşevi ve kapalı spor salonu bulunuyor. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açık hava spor alanları ile otopark alanları mevcut. 225 odalı huzurevinde Alzheimer ve demans hastaları için yaşlı ağır bakım ve geriatri bölümü de hizmet verecek. Televizyon, buzdolabı ve mobilya alımları  tamamlanan huzurevinde 1, 2 ve 3 kişilik odalar bulunacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilen modern tesiste, engellilere eğitimin yanı sıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Rehabilitasyon Merkezi’nde engellilerle birlikte yaşlılara da hizmet sunulacak. Merkezde ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz oluşturulacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak.

Çocuk ve Gençlik Merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv