Türkiye’nin en temizi Bademler

  • 0
  • 920
Yazı Boyutu:

Tiyatro köyü olarak bilinen Urla Bademler Köyü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de köyler arasında düzenlediği en temiz köy yarışmasında Türkiye 1. Oldu.
İzmir’de yapılan elemeler arasında Bergama’nın  Aşağıkırıklar köyü ikinci, Kınık’ın Cumalı köyü üçüncü,  Urla’nın Bademler köyü 1. seçilidi. İzmir’i Türkiye’de temsil eden Bademler, Türkiye 1'nciliğine Layık görüldü.
 
Uzun incelemeler sonrası 1. Seçilen Bademler Köyü muhtarı, istanbul’da yapılan tören öncesi yaptığı açıklamada “ Köyümün temiz köy seçilmesinden dolayı yetkililere teşekkür ediyorum. Bu başarıda köylü kadınlarımızın büyük emeği var. Tiyatro köyü, çiçek köyü ünvanını ardından Temiz köy ünvanı bizler için ayrı bir onur diye konuştu.
Bademler Köylüsü olan Urla’nın İl Genel Meclis Üyesi Seyfettin Şen “ kültürü ve yaşam felsefesi nin bir ürünü olan temiz yürekli insanlarımızın temiz sokakları ve köyüne verilen bu ödül bizleri ayrı bir onurlandırdı. Urla’nın bir köyü daha başarı hazenine yazılıyor.  Katkı bulanan İl Genel Meclisine, Büyükşehir Belediyesine, Narlıdere, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe belediye başkanlarımıza kendi köyleri imiş gibi hizmet ve katkı sundukları için teşekkür ediyorum. Bademler Köyü Urla’nın, İzmir’in Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor” diye konuştu
 
Bademler Köyü Tarımsal Kalkanıma Koop başkanı Mehmet Sever ise, “tüm İzmir’e ve ege’ye çiçek sunan Köyümüzün bu birinciliği bizler için sürpriz değildir. Tüm köylülerimizi kutluyorum. Çiçeğin ve Tiyatronun memleketi, temizliği de tesçillenmiştir” diye konuştu
İzmir birinciliğini Çevre Günü nedeniyle İzmir Sanat’ta yapılan törende alan Bademler Köyü halkı kadınlarının ağırlıkta olduğu kalabalıkla aldı. Türkiye birinciliğini ise, İstanbul’da Köy Muhtarı Mehmet Oral ve Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın Çevre bakanını elinden aldılar.
Türkiye birincisi olan Bademler köyünde vatandaşlar mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv