Türkiye’nin geleceğini kurtarmanın başka yolu yok!

  • 0
  • 1.577
Yazı Boyutu:

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, memleketi Bergama’da Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) tarafından, Bergama’da yapılacak olan öğrenci yurduna destek amacıyla düzenlenen yemeğe katıldı. 
 Yoğun ilginin olduğu yemeğe Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP Bergama İlçe Başkanı İdris Yavuzyılmaz, DP İlçe Başkanı Niyazi Komşu, Ayaskent Belediye Başkanı Gürsel Altuğ, Belediye Meclis Üyeleri, Demokratik Kitle Örgütü temsilcileri, ADD ve CHP üyeleri katıldı.
Gecede ilk sözü alan ADD Bergama Şube Başkanı Gülten Uze, “Berksoy Ailesine Derneğimize bağışladıkları, 1.780 metrekarelik arsa için teşekkürlerimi bir borç bilirim. Burada tüm Bergama’ya sesleniyorum gelin bu yurdu hep beraber yapalım. Elbirliği ile Bergama’nın Atatürkçü bir öğrenci yurdunun olmasını sağlayalım. İlçemize gelen çocuklarımızın güvenle içlerine sinerek barınacakları Atatürkçü bir yurdumuz olsun” dedi.
 
Güler, “Bergama’dan Türkiye’ye Doğru Yayılacak Çok Büyük Bir Cesaret”
Bugüne kadar bu tür çalışmaların hayata geçirilmemesinden dolayı yaşadıkları üzüntüleri dile getirerek sözlerine başlayan Güler, “Oldukça uzun zamandır Bergama’daki bu tarikat örgütlenmelerinin karşısında bizim gibi Türkiye’yi omuzlarında tutan öğretmenlerin, hekimlerin, eczacıların, yöneticilerin, hep çok üretken olan insanların; işçisiyle, köylüsüyle, memuruyla bu kadar aciz kalmaktan ötürü büyük bir üzüntümüz vardı. Özellikle fetullah örgütlenmesi diğer tarikat örgütlenmelerinin acayip ticaret mantığıyla yürüttükleri öğrenci kıyımı, çocuk kıyımı bizim için hep üzüntü kaynağı oldu ve bunu hep konuştuk. Acaba daha fazla bursu nasıl buluruz acaba bu yurt sorununu nasıl çözeriz diye” dedi.
 
Bir tek yolu var dayanışma!
Yurt yapmak gibi yaşamsal önem taşıyan projelerin ancak dayanışma içerisinde hayata geçirile bileceğini belirten Güler, “Özelleştirmelerle beraber devlet bu alandan elini ayağını çekmişken, hele şimdilerde devlet gericilerin eline geçmişken bu boşluğu biz nasıl doldururuz? Bir tek yolu var dayanışma! Türkiye’nin geleceğini kurtarmanın başka yolu yok. Dayanışma içinde çocuklarımızı korumalıyız. Bu projelerin nasıl bir yürek çarpıntısı ile arzu edildiğini biliyorum aynı çırpıntı bende de var. Bu çok büyük bir girişim bu Bergama’dan Türkiye’ye doğru yayılacak çok büyük bir cesarettir” dedi.
ADD önderliğinde hepimiz elimizden geleni yapacağız diyen Güler, sözlerini şu cümleler ile sonlandırdı “Zaten yer belli proje belli herkes gönlüyle ve uzmanlığıyla elinden ne geliyorsa katkısını koyacak hiç şüpheniz olmasın. Ben huzurunuzda açıkça söylüyorum; elimden ne geliyorsa yapacağım ayni ya da nakdi, nerde sorun olursa benim çözebileceğim bir şey varsa bu işe sizler gibi bende yüreğimi koyacağım” dedi.
 
Gönenç, Ne Gerekiyorsa Yapacağız!
Ellerinden gelen ne varsa bu proje için destek olacaklarını belirten Gönenç, “Bu gecenin bir anlamı var. Burada toplanan insanların ülkemizi Atatürkçü düşünce sistemine çekme noktasında umudunu kaybetmediğini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bu projeyi nasıl hayata geçirebilir hatta bittikten sonra neler yapabileceğimizi konuşmalıyız” dedi. Maalesef bu yurt yapımı için geç kaldık diyen Gönenç, “Bergama ve köylerinden gelecek ortaöğretim öğrencilerin barına bileceği bu yurdun yapımı için epeyce geç kaldık. Bu kadar önemli projenin yapımına daha önce başlamalıydık. Bergama’ya kazandıracağımız yurt ile öğrencilerimizin daha rahat ve özgür bir şekilde eğitim-öğretim yapmalarına fırsat sağlamış olacağız. Destek veren ve projenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv