Türkiye’nin tenorları Çeşme’yi salladı!

  • 0
  • 590
Yazı Boyutu:

Çeşme Belediyesi ve TÜLOV, Türkiye’nin yetiştirdiği, herbiri ayrı hayran kitlesine sahip on ünlü tenoru sanatseverlerle bir arayagetirdi. Çeşme Açıkhava Tiyatorsu’ndaki konsere sanatseverler yoğun ilgigösterdi. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın da hazır bulunduğu konserdetenorlar, hem türkü hem arya seslendirdi. Konserin son eseri ‘İzmir’inKavakları’na Deniz Baykal, Hüseyin Aslan ve Faik Tütüncüoğlu da sahneden eşliketti.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılar kazanmış tenorlar,Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 21.30’da sahne aldı. İtalyan Şef TulioGagliardo’nun yönettiği orkestra eşliğinde gerçekleşen ‘Türkiye’nin Tenorları’ isimlikonserde yüz yıllardır tüm dünyada büyük bir keyifle dinlenen popüler operaaryaları ve napoliten şarkılar seslendirildi.

3 BİN SANATSEVER VE DENİZ BAYKAL…
Önce solo ardından toplu olarak seslendirilen eserlerle,konseri izleyen yaklaşık 3 bin sanatsevere adeta müzik ziyafeti çekildi. ÇeşmeBelediyesi ve TÜLOV için özel olarak verilen konsere Çeşme Belediye BaşkanıFaik Tütüncüoğlu ve TÜLOV Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan’ın yanı sıra CHPGenel Başkanlarından Antalya Milletvekili Deniz Baykal da katıldı. Baykal’labirlikte Antalya Milletvekili Gürkut Acar, eski İstanbul Milletvekili MehmetSevigen ve eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş da konserde hazır bulundu. ‘OyAsiye’, ‘Ah Bir Ataş Ver’ gibi yöresel türkülere de yer verilen konserde ayrıcaFransız ve İspanyolca eserler de seslendirildi.

BAYKAL, ASLAN’I GERİ ÇEVİRMEDİ…
Bilet fiyatları 13 lira ile 29 liradan alıcı bulan konserinson eseri ‘İzmir’in Kavakları’na ise tüm davetliler eşlik etti. Eşlik edenlerarasında sanatçılara çiçek taktim eden Baykal, Tütüncüoğlu ve Aslan da yeraldı.Baykal, “Bu muhteşem sanatçıları bizlerle buluşturan ve bu şöleni düzenleyenÇeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile TÜLOV Başkanı Hüseyin Aslan’ateşekkür ediyorum” derken Tütüncüoğlu da, “ CHP varolduğu sürece uygar dünyanıngereği olan sanata önem de sürecektir” ifadesini kullandı. Aslan ise, “ İkihafta arayla iki büyük sanat organizasyonu gerçekleştirdik. TÜLOV sanatın vesanatçının yanında yeralmaya devam edecek” dedi. Aslan, Baykal’a da davetinikabul ettiği için teşekkür etti.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv