Türkü Tadında Bir Gece

  • 0
  • 588
Türkü Tadında Bir Gece
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği konser Çiğlililere türkü tadında bir gece yaşattı. Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nu dolduran yüzlerce insan, birbirinden güzel türküler eşliğinde bol eğlenceli anlara tanıklık etti.

Çiğli Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu bu yıl da bol türkülü, eğlenceli bir konser verdi. Gizem Memişoğlu şefliğinde gerçekleştirilen konsere Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Eşi Ergül Arslan, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Birbirinden güzel türkülerin değerli korist sanatçılar tarafından yorumlanıp seslendirildiği gecede, türkü tadında geçen program dinleyicileri mest etti. Daha sonra sazlar eşliğinde halay çekildi. Konserin sonunda Başkan Arslan, Şef Memişoğlu’na çiçek takdim etti, Türk halk müziği saz ve koro üyeleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Arslan: “Türküler özümüzdür, sevdamızdır”
Türküler eşliğinde oldukça keyifli anlar geçirdiklerini belirten Başkan Arslan, kültür ve sanat gecelerinde müziğin her dalından ezgilerle Çiğli halkını buluşturmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Düzenli aralıklarla bu tarz etkinlikleri Çiğli’de düzenlediklerini, halkın talepleri doğrultusunda çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirten Başkan Arslan, “Çiğli bir kültür sanat kentidir. Kültür ve sanatın her alanında Çiğli halkına hizmet vermeye, onları muhteşem organizasyonlarla buluşturmaya devam ediyoruz. Sinema ve tiyatro gösterilerinden konserlere, seminerlerden şenliklere kadar birçok sanatsal ve kültürel faaliyet gerçekleştiriyoruz. Türküler özümüz, sevdamız olarak hayatlarımıza dokunur, bizleri neşelendirir, bazen de hüzünlendirir. Bu anlamlı gecede yüreklerimize ve ruhumuza dokunan bu türküler sayesinde bir araya geldik. Bu anlamda toplumun kültür ve sanat faaliyetleriyle desteklenmesi gerektiğine inanıyor ve çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Her zaman söylediğim gibi, Çiğli’de kültür-sanat geceleri bir başka yaşanır sloganımızla çıktığımız bu yolda sizler için daha yapacağımız çok iş var” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv