Üç dönemin sırrını araştırdılar

  • 0
  • 448
Üç dönemin sırrını araştırdılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AmerikaBirleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinden gelen 8 milletvekilini ağırladı.İzmir’i daha iyi tanımak, tarihi ve kültürel zenginlerini öğrenmekistediklerini söyleyen Amerikalı vekillerin en çok merak duydukları konu iseBaşkan Kocaoğlu’nu 3. döneme taşıyan başarısının sırrı ve yaşam öyküsüoldu. 

 

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinden gelenmilletvekilleri Gordon Meredith Johnson, Walter Reed Gusciora, Paul DavidMoriarty, Angelica Maria Jimenez, Louise Grace Spencer, Annette Quijano, RajMukherji ve Nancy J. Pinkin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nuziyaret etti. Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara’nın eşlik ettiği heyet, ziyaretlerininamacını İzmir’in tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmek, kenti tanımak veişbirliği olanaklarını araştırmak şeklinde özetledi. Başkan Kocaoğlu’nun siyasikariyeri hakkında da araştırma yapan Amerikalı vekiller, kendisini üçüncüdöneme taşıyan başarısının ipuçlarını, siyasete nasıl girdiğini ve kenteilişkin hangi projeleri hayata geçirdiğini sordu.

Amerikalı milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi’ninözellikle çevre konusunda yaptığı yatırımların övgüye değer olduğunu belirtti.Konuklardan Raj Mukherji ise Brookings Enstitüsü’nün araştırması sonucuİzmir’in dünyanın en hızlı büyüyen 4. metropolü olarak belirlenmesinin ilgiçekici olduğunu vurgulayarak, bu başarıdaki katkısından dolayı BaşkanKocaoğlu’nu kutladı.

 

Siyasetçi güven vermeli

Başkan Aziz Kocaoğlu da başarının en önemli şartının halkıngüvenini kazanmak olduğunu söyledi. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, yapılanprojeleri desteklesin desteklemesin, İzmirlilerin büyük çoğunluğunun kendisinegüven duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Siyasetçi öncegüven tesis etmeli ve bunu geliştirerek sürdürebilmeli” diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu, son 10 yılda İzmir’i çevreyatırımlarıyla önemli bir noktaya taşıdıklarını ifade ederek, bu alandaki enbüyük hedeflerini ise İzmir Körfezi’ni 70 yıl önce olduğu gibi yenidenyüzülebilir hale getirmek şeklinde özetledi. Başkan Kocaoğlu, “Kentte yaşayaninsanların yaşam standardını yükselterek, herkesin farklılıklarıyla bir aradayaşabildiği, herkesin hakkını aldığı, birbirini sevdiği bir ortam yaratmakamacındayız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dış politikakonusundaki görüşlerini soran milletvekillerini,  Mustafa KemalAtatürk’ün “yurtta barış, dünyada barış” ilkesini hatırlatarak yanıtladı.Türkiye’nin dış politikada aktif bir rol oynamasının kaçınılmaz olduğunuvurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Ancak Atatürk’ün belirlediği bu çizgidenayrılmamamız gerekiyor. Ayrılırsak çok büyük sıkıntılar yaşarız” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv