Üç gençten 2’sine kesintisiz burs

  • 0
  • 651
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi,bursluluk oranını yüzde 54’ten yüzde 69’a çıkardı. Böylece önümüzdeki dönem 3öğrenciden 2’si burslu eğitim görecek. Üstelik başarısızlık halinde de budestek kesilmeyecek. Rektör Prof. Dr. Çevik, “Başarıya teşvik ederek geleceğeyatırım yapıyoruz” diyor

Gediz Üniversitesi, burs uygulamasında çıtayı her sene birazdaha yukarıya taşıyor. Lisans programlarında öğrenim bursu oranı yüzde 54’tenyüzde 69’a çıkarıldı. Böylece Gediz’de 3 öğrenciden 2’si burslu eğitim görmeşansı yakalayacak. Ayrıca bazı bölümlerde öğrencilerin tümü burslu olacak.Üstelik, başarısızlık halinde bu destek kesilmeyecek, aynen devam edecek.Ayrıca, ücretli olarak Gediz’i kazananlar da derslerinde istenen not ortalamasınıyakalamaları halinde burslu öğrenci statüsüne kavuşacak.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, daha önce 2 öğrencidenbirine burs verdiklerini hatırlattı. Prof. Dr. Çevik, üniversitenin gücüne güçkattıkça bursluluk oranını artıracağına değindi. Amaçlarının hem akademikkaliteyi hem de eğitim kalitesini artırmak, başarıyı ödüllendirmek ve eğitimdefırsat eşitliği sağlamak olduğunu dile getiren Gediz Üniversitesi Rektörü,“Başarıyı teşvik ederek geleceğe yatırım yapıyoruz. Her şey daha güzel, dahaaydınlık yarınlar için” dedi. Prof. Dr. Seyfullah Çevik, sözlerine şöyle devametti:

Gençliğe güveniyoruz
“Gediz Üniversitesi, her alanda öncü olma, eğitimde farka imza atmahedefiyle kuruldu. Burs imkanlarımızı her yıl daha da zenginleştirmemizinardında da bu amaç yatıyor. Çünkü ülkemize en değerli katkıyı eğitimlesağlayabiliriz, geleceğimiz için en büyük yatırım eğitim. Bu nedenle 3öğrencimizden 2’sine burslu öğrenim hakkı tanıyoruz ve başarısız olsalar biledesteğimizi çekmiyoruz. Onlara güvendiğimizi her fırsatta göstermemizgerekiyor, önemli olan gençliği kazanmak. Bu da onlara güvenerek ve şansvererek gerçekleştirilebilir. Gediz Üniversitesi bursuyla öğrenim göreceköğrencilerimiz, gelecekte bu ülkeye büyük kazanımlar sağlayacak, önemli işlerbaşaracaktır. Bizim için de en büyük mutluluk ve gurur kaynağı da işte buolacaktır.”

 

Bu bölümlerde tüm öğrencilerburslu
Gediz Üniversitesi, tüm bölümlerinde bursluluğu artırdı, bazılarında iseeğitime destek oranı yüzde 100’ü buldu. Ekonomi, İşletme (Leeds MetropolitanÜniversitesi çift diploma), Uluslararası İlişkiler (Leeds MetropolitanÜniversitesi çift diploma), Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-ElektronikMühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İç Mimarlık,Hemşirelik ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde gençlerin tamamı, yüzde 100,yüzde 50 ve yüzde 25’lik dilimlerde olmak üzere burslu öğrenim görecek.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv