"UĞUR" lulardan Bilim Sanat Şenliği

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Uğur Okulları’nın geleceğe yön verecek projeleri Gaziemir Kampüsü’nde düzenlenen Bilim ve Sanat Şenliği’nde sergilendi.

  • 0
  • 1.073
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Uğur Okulları’nın geleceğe yön verecek projeleri Gaziemir Kampüsü’nde düzenlenen Bilim ve Sanat Şenliği’nde sergilendi.

Proje sayısının çokluğu nedeniyle kampüs girişi ve Stem Katı’nda kurulan bölümlerde ilginç deneyler gerçekleştirildi,  bilimsel sergiler açıldı. Öğrenciler tarafından üretilen yöresel lezzetlerin yer aldığı kermesler, sunumlar yapıldı,

“Bil- Kazan” bilgi yarışmaları, pandomim gösterileri, Karagöz – Hacivat canlandırması, müzik dinletileri yapıldı ve yoğun ilgi gördü.

Şenliğin en göze batan deneylerinden biri de Hidrojen peroksit ve potasyum iyodür tepkimesinin sonucu üretilen, bir fili yıkayacak kadar rengarenk macun üretimi oldu. Öğrenciler, arkadaşlarının deneylerini cep telefonlarıyla fotoğraf ve video kaydı yaptı.

Fen Bilgisi, Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji, Coğrafya Zümresi, Türkçe, Sosyal Bilgiler bölümlerini başkanlarıyla birlikte tek tek gezen Uğur Okulları Gaziemir Kampüs Müdürü Ahmet Paksoy,  üniversiteye, sınavlara hazırlamanın yanı sıra bilim ve sanat şenliğiyle öğrencileri motive etmek, tüm branşlarda yaşayarak deneyerek öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bunun en güzel örneğini 1’nci Bilim ve Sanat Şenliği’nde gösterdiklerini belirten Paksoy, “Bu şenlik ile bundan sonraki Bilim ve Sanat şenliklerinin  kapısını açtık. Sergilenen çalışmalar, uygulamalı yapılan deneyler, yapılan sunumların hepsi bir yıllık emeğin yansımasıdır. Geleneksel hale getirerek öğrencilerimizi ezberci eğitimden uzaklaştıracak, yaşayarak, deneyerek öğrenmelerini sağlayarak öğrendikleri bilgilerin kalıcı olduğunu gösterebiliriz. Uğur markası 49 yıldır hep eğitimin içinde oldu.  STEM laboratuvarlarımızla, Fen Liselerimizle, Anadolu Liselerimizle birlikte eğitim sistemindeki çizgiyi daha ileriye götürmek ve ufku açık, bilgiyle donanmış gençler yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.





YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv