ULUSLARARASI BASININ BERGAMA İLGİSİ

  • 0
  • 683
ULUSLARARASI BASININ BERGAMA İLGİSİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2014 yılının Haziran ayında Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşen komite toplantısında dünyanın 999’uncu, Türkiye’nin ise 13’üncü UNESCO Dünya Mirası olarak tescil edilen Bergama, basının da ilgi odağı haline geldi.

Sadece ulusal değil, çok sayıda uluslararası basın kuruluşu Bergama’yı sayfalarına ve ekranlarına taşımaya başladı. Bunlardan sonuncusu ise Almanya’nın en çok okunan gazetesi olarak bilinen Die Welt oldu.  Gazete, Bergama’nın da katıldığı ITB Berlin Turizm Fuarının açılış gününde yayınladığı özel eki Global Connection’da Bergama’ya geniş yer ayırdı. Tam sayfa verilen “Dünya Kültür Mirası Bergama” başlıklı haberde ilçe; Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinin sessiz ve görkemli tanığı olarak nitelendi.

Haberde Kızılavlu, Akropol ve Bergama Belediyesi tarafından yapılan restorasyon sonucu yeniden ayağa kaldırılan Yabets Sinagogu’na ait (Havra) görseller kullanıldı. “Bergama, bu eşsiz eserleri ve tarihi mirası ile görenleri kendisine hayran bırakıyor” denildi.

Die Welt'in Bergama'yı sayfalarına taşıması önemli. Zira Berlin'deki Pergamon Museum'da sergilenen Zeus Sunağı, restorasyon sebebiyle 5 yıl süreyle kapalı. Bergama Belediyesi'nin Pergamon Museum yetkilileri ile gerçekleştireceği işbirliği çerçevesinde kültür turizmine ilgisi olanların ve Almanya'yı ziyaret eden turistlerin Zeus Sunağı'nın anavatanı olan Bergama'ya yönlendirilmesi planlanıyor.

Die Welt gibi çok okunan ve yüksek tirajlı bir gazetenin özel ekinde ilçeyi tanıtmasının da bu hedefe katkı sağlayacağı düşünülüyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesinin ardından geçen 9 aylık süreçte GEO, Atlas gibi kültür – seyahat dergileri Bergama hakkında özel haber dosyaları hazırlarken; ilçe ile ilgili birçok belgesel ve seyahat programı da beyaz camda yayınlandı.

UNESCO başarısının Bergama’ya olan ilgiyi arttırdığı söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç “Tarihi mirası ve kültürel zenginlikleri ile Bergama eşsiz bir değer. UNESCO da bu evrensel değeri taçlandırmış oldu. Bergama aslında her yıl binlerce turist ağırlayan, dünyada da çokça tanınan bir kent. UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi ise Bergama’nın isminin daha sık zikredilmesini sağladı. Özellikle de dış basının ilçemize olan ilgisi arttı. Bizim hedefimiz bu başarı grafiğini daha da yükseltmek. İlçemizi kültür turizminin merkezi haline getirmek” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv