UMUT YOLCULUĞU

  • 0
  • 5.924
UMUT YOLCULUĞU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

LİYAKAT (Lider Yaratıcı Katılımcılar Demeği) ve SAĞKAL (Sağlık Kalite Demeği)‘nin "hayat bir bütündür ve sağlık gibi hastalık da bunun bir parçasıdır ve her kadın hayatın her alanında herşeye rağmen var olabilmelidir” ana fikrinden yola çıkarak radyoterapi gören kadınlar için başlattığı umut yolcuğu Laika Beach Çeşme'de gerçekleşen gece ile taçlandı.
Özellikle kadınların girişimcilik eko sistemine katılması yönünde geliştirdiği projelerinde toplumun her kesiminden kadına dokunan LİYAKAT, SAĞKAL - Sağlık ve Kalite Demeği Umut Atölyesi Evleri projesine destek oldu. 

Roman Konsepli geceye Liyakat ve Sağkal üyeleri ile konukları adeta birer çingene oldular.
Umut Balonlarının satıldığı gece için bağışlanan tablolar açık artırmayla satılırken, Liyakat üyelerinin sattıkları umut balonları da tutulan dilekler eşliğinde hep birlikte havaya uçuruldu. Roman kadınlar kahve pişirip fala bakarken, kimi konuklar ise ellerine kınalar yaktırdı. 
Roman müzisyenlerin sergiledikleri 9/8’lik roman ezgileriyle başlayan dansçılar gecenin ilerleyen saatlerinde sahneyi gecenin konuklarına bıraktı. Yüksek topuklu ayakkabılarını çıkaran birbirinden güzel kadınlar roman müzikleri eşliğinde bol bol göbek attı. Çağlar Organizasyon sahipleri Ali Osman Öğmen- Emine Öğmen çifti ve ekibinin öğleden önce başladığı çalışma ile ortamı gecenin konseptine uygun şekilde hazırladığı, Kumrucu Şevki’nin konuklara kumru ikram ettiği gecenin sunuculuğunu ise ünlü oyuncu Volkan Severcan üstlendi.

Gecede konuşan SAĞKAL Demek Başkanı Opr. Dr. Cüneyt Tuğrul, yaşamın her alanında söz sahibi olan kadınların hastalandıklarında ve özellikle bu hastalık kanser olduğunda tedavi süresi boyunca hayattan uzakta kalabilmekte olduğunu söyledi. Tuğrul, “Hastalığın getirdiği psikolojik zorlukların yanı sıra maddi durumu yetersiz olan kadınlar aynı zamanda bu sorunların yanısıra farklı alanlar da mücadele etmek ve zorunda kalmaktadır. Tedavi süresince kendini yalnız hisseden, maddi imkansızlıklar nedeni ile radyoterapi süresince evinden uzakta, bilmediği, yabancı olduğu bir şehirde yaşamak zorunda olan kadınların bir kısmı tedaviyi reddetmesinden ve bırakmasından yola çıkarak özellikle meme kanseri tanısı konulan kadınların tedavi süresince ve tedaviden sonra psikososyal travmalarını ortadan kaldıracak, hayatın içinde olmalarını, kendilerini ‘var’ hissetmelerini sağlayacak UMUT Atölyelerini kurduk.  Bu kapsamda ikinci adımı olan Umut Atölyesi Evleriyle ise meme kanseri radyoterapi tedavisi süresinde şehir dışından gelen ve kimsesi olmayan kadınlara bir yaşam merkezi kurmayı hedefliyoruz ve bunun ilk kıvılcımını LİYAKAT Demeği ile yakmış olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi ise LİYAKAT olarak gençleri ve kadınları girişimcilik alanında destekleyerek girişimcilik eko sistemine katkı sağlamaya çalıştıklarını ve bu süreçte özellikle toplumun her kesiminden kadına dokunmaya çalıştıklarını söyledi. Eskinazi, “Buradan hareketle ‘Hayat bir bütündür ve sağlık gibi hastalık da bunun bir parçasıdır ve her kadın hayatın her alanında herşeye rağmen var olabilmelidir’ ana fikrinden yola çıkarak SAGKAL - Sağlık ve Kalite Demeği Umut Atölyesi projesine destek olmak için bir umut yolculuğu başlattık. İlk kıvılcımı yakılan Umut Atölyesi’nin daha çok kişiye duyurulması, daha çok kadına Umut Olması ve burada alınan eğitim hizmetleri ile tedavi süresi bittikten sonra kadının ekonomik ve toplum hayatına aktif olarak devam etmesine katkı koymayı hedefliyoruz. Bu gece burada herbirimiz bir kıvılcımız, ve birleşerek umut meşalesini hep birlikte ateşliyoruz. Ve Umut ediyoruz ki LİYAKAT olarak yaktığımız bir kıvılcım kocaman bir alev haline gelir ve gerçekten SAGKAL ile 'UMUT olur aydınlatır herkesi” diye konuştu.
Konuşmaların ardından gecenin ana sponsorluğunu üstlenen Folkart adına Folkart yöneticilerinden Deniz Gökşen’e plaketini SAGKAL - Sağlık ve Kalite Demeği Başkanı Cüneyt Tuğrul ile birlikte verildi.
Berkay Eskinazi, Engin Deniz Eriş, Gülçin Güloğlu
Emine – Ali Osman Öğmen
Özlem- Cüneyt Tuğrul
Ceyda- Cahit, Esra Boyacıoğlu
Saffet Gözlükaya
Yasemin Reşitoğlu
Yonca Tezcoşkun, Gözde Yener, Renin Yükseler, Gülnur Soybayraktar
Mustafa- Asuman Kapancıoğlu
Ceyda- Harun Oklay
Elif Açar, Pınar İskeçeli, Irmak Akkoç, Canan Bayram
Cemaliye Utkanlar, Serap Demirci
Serpil, Berrin Heparayan
Ceren Yavuz, Neslişah Divrik, Seniye Sertdemir
Melih- Aysu Uçar
Liz Sarda, Volkan Severcan
Zehra Kaya, Osman Nergiz, Beste Alimert
Kıvanç Kocakıran, Seden Balcı, İnanç Merdar
Deniz Abalıoğlu
Cihan Fetvacı, Afet Asmazoğlu, Sinem Uyar
Betül Elmasoğlu
Reyhan- Ümit Göksel
Ayşe- Ercan korkmaz
Güven- Hale Toyman
Adnan- meltem Cinstaş
Jüliet Şaul, Mualla Cem, Ferruh- Seda Serinyel
Gizem, Hasan- Nazmiye Küçükkurt
Dide, Dilek, Bade Bostancı
Hülya- Ali Demiral
Özgür Yasemin
Özlem Gültekin
Oya- Burak Ağca

Bilge, Aybike Güre
Gülşah Birman
Eray- Cansın Boyacıoğlu
Berkay Eskinazi
Gülçin Güloğlu
Oya Demir
Engin Deniz Eriş, Banu Abacı
Sevinç Özyatık
Melis Türkoğlu
Anıl Yüksel
Deniz Gökşen
Tuğçe Gülcüler
Eser Elgür

 Sedef Durak, Nevin Yıldız, Birsen- Cevat Durak, Elif Durak Han

 
46)

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv