UNESCO DÜNYA MİRASI BERGAMA’NIN İSTİKAMETİ MOSKOVA

  • 0
  • 824
UNESCO DÜNYA MİRASI BERGAMA’NIN İSTİKAMETİ MOSKOVA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

eçtiğimiz hafta Berlin’de düzenlenen ITB Turizm Fuarı’na katılan Bergama Belediyesi, rotasını bu kez Rusya’nın başkenti Moskova’ya çevirdi.
İlçenin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesiyle birlikte turizm fuarlarına ağırlık veren Belediye, 14 – 17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan INTOUR Moskova Turizm Fuarı’nda da yerini alacak.

Fuara İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle katılacak olan Bergama Belediyesi; dünyanın 999’uncu, İzmir’in ise ilk ve tek UNESCO Kültür Mirası olan Bergama’nın sesini bu kez Moskova’dan duyurmuş olacak.

Bergama’yı temsilen INTOUR’a katılacak olan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Berlin’de olduğu gibi Moskova’da da önemli görüşmeler yapacak.

Berlin’deki Pergamon Museum’da bulunan Zeus Sunağı’nın frizlerinin tamamlanmış halinden oluşan ve ses, ışık, dans gösterisiyle sunulan Pergamon Fantasy, yakında Moskova’da sergilenmeye başlanacak.

Berlin’de projenin yaratıcı sanatçıları Andrei Alexander, Angelica Gebhard ve projenin ana sponsoru Alman KAI Vakfı Başkanı Doktor Gunther Engler ile toplantı yapan Başkan Gönenç, Moskova’da ise serginin kuratörü Profesör Arsen Melitonyan ile görüşecek.
Pergamon Fantasy projesinin Bergama’da kalıcı bir sergi haline dönüştürülmesini amaçlayan Bergama Belediye Başkanı, “Pergamon Fantasy oldukça etkileyici bir proje. Zeus Sunağı’nın restorasyon nedeniyle 5 yıl kapalı kalacak olmasından dolayı daha da cazip hale geliyor. Berlin’de bulunduğumuz temaslar sırasında KAI Vakfı’ndan destek sözü aldık. Umuyorum ki Pergamon Fantsy, en yakın zamanda Zeus Sunağı’nın anavatanına gelecek” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv