Üniversiteliye İzmir misafirperverliği

  • 0
  • 753
Yazı Boyutu:

Üniversite öğrenimiiçin kent dışından İzmir’e gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi ve siviltoplum kuruluşlarının işbirliği sayesinde, bu yıl da zorluk yaşamayacak. “İzmirGençlere Kucak Açıyor Projesi” çerçevesinde kayıt dönemi süresinceşehirlerarası otobüs terminalinde ulaşım, kayıt ve barınma konularındaöğrencilere rehberlik hizmeti verilecek.

 

Üniversite şehri İzmir, kent dışından gelerek bu yıl ilk kezkayıt yaptıracak on binlerce üniversite öğrencisi için yine sıcak birkarşılamaya hazırlanıyor. Çiçeği burnunda üniversitelilerin henüz yabancıoldukları kentte zorluk çekmemeleri için hayata geçirilen “İzmir Gençlere KucakAçıyor Projesi” bu yıl da devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ÇağdaşYaşamı Destekleme Derneği ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ile ilçesinde kamuüniversitesi bulunan Balçova, Bornova, Buca ve Çiğli belediyeleri, kayıt dönemiolan 2 ­ 8 Eylül 2013 tarihleri süresince gençlere yardımcı olabilmek içinyoğun bir mesai harcayacak. Görevliler, kente ilk kez gelen öğrencilerinendişelerini azaltmak, onlara destek olmak, öğrencileri kayıt noktalarınaulaştırmak ve kayıt dönemi süresince barınmaya yönelik sıkıntıları olangençlere ve yakınlarına kısa süreli barınma olanakları sunmak amacıylarehberlik yapacak.

 

Yabancılıkçekmeyecekler

Proje çerçevesinde üniversiteyi kazanıp İzmir’e gelenöğrenciler, şehirlerarası otobüs terminalinde proje gönüllülerince karşılanıpBüyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan sıcak çorba ikramından sonraaraçlarla ücretsiz olarak kayıt yaptıracakları üniversitelerine ulaştırılacak.Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve YüksekTeknoloji Enstitüsü’nde kurulan danışma masalarında, üniversiteli öğrencilereokula kayıt ve barınma konularında rehberlik edilecek. Ayrıca İzmir'e yenigelmiş gençlere, yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan veiçerisinde kent yaşamına ilişkin bilgiler içeren broşürler de verilecek.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

Arşiv