Ünlüler geçidi

  • 0
  • 452
Ünlüler geçidi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirlilerin ilgiyle izlediği Yeniden Sinematek gösterimlerinde bu ay Elvis Presley, John Lennon, George Harrison, Ringo Star, Paul McCartney ve Liza Mineli gibi dünyaca ünlü şarkıcıların unutulmaz filmleri var. İlk film yarın (Cuma) akşamki Şarkıcılar Kralı..

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleri, Şubat ayında “Müzik Yükseliyor” başlığı altındaki 4 muhteşem film ile sürüyor.
İlk gösterim 6 Şubat 2015 Cuma günü, başrollerini  rock müziğinin unutulmaz yıldızı Elvis Presley, Judy Tyler ve Mickey Shaughnessy’nin paylaştığı ve yönetmenliğini  Richard Thorpe’nin yaptığı “Şarkıcılar Kralı”  adlı film. 13 Şubat’ta Fred Astaire, Cyd Charisse ve Oscar Levant’ın  oynadığı, yönetmen Vincente Minelli’nin “Asri Aşıklar” filmi gösterilecek.
 
20 Şubatta John Lennon, George Harrison, Ringo Star ve Paul McCartney gibi  ünlü sanatçıların yer aldığı  ve yönetmenliğini Georg Dunning ile Denis Abey’in yaptığı “Yellow Submarine” isimli film İzmirlilerle buluşacak.  27 Şubat’ta ise yine ünlü sanatçılar Liza Mineli, Michael York ve Helmut Griem’in başrollerini paylaştığı ve yönetmenliğini Bob Fosse’nin yaptığı “Kabere”  filmi gösterilecek.
Yeniden Sinematek film gösterimleri saat 20.00’de İzmir Sanat Büyük Salon’da gerçekleştirilecek.

Sanat maratonu sürüyor
Şubat ayına “Saygun Müzik Festivali” ile hızlı bir başlangıç yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, konser serisine ara vermeden devam ediyor. 7 Şubat’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 19.00’da gerçekleştirilecek kapanış konseri, piyano yarışmasının ödül töreni ve iki gün sürecek eğitim ile 9 Şubatta son bulacak festivalin ardından, yine aynı gün İzmir Sanat’ta düzenlenecek Klasik Duo konseri ile Büyükşehir’in sanat maratonu sürecek. 9 Şubat 2015 Pazartesi günü İzmir Sanat’ta düzenlenecek ücretsiz konserde sanatseverler, kemençede Kemal Onur Tuzlacı ve klasik gitarda Serkan Serpen ile buluşacak.

İki sergi devam ediyor

Öte yandan 22 Ocak’da Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde açılan Ayten Güreşçi sergisi 16 Şubat’a kadar,  28 Ocak’da İzmir Sanat’ta açılan İmbat Sualtı Görüntüleme Merkezi Fotoğraf sergisi ise 23 Şubat’a kadar görülebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv