Ünlüler Hayat verdi

  • 0
  • 794
Yazı Boyutu:

Organ bağışının önemine dikkat çekmeyiamaçlayan “Hayat Ver” Fotoğraf Sergisi, Memorial Sağlık Gurubu’nun ve OrganNakli Bilinçlendirme Platformu’nun katkılarıyla İzmir Enternasyonal Fuarı’ndayer alacak.

82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı etkinliklerikapsamında Kültürpark içindeki İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek sergi,fuar süresince ziyaret saatleri içinde ücretsiz olarak gezilebilecek.   Türkiye’de binlerce kişi, kronik organyetmezliği nedeniyle “organ” bekliyor. Organ bağışının istenilen düzeydeolmaması nedeniyle; kimileri bu bekleyiş sırasında hayatını kaybediyor ya dasağlıklı olan yakınlarından alınan organlarla hayata tutunuyor. 

Prof. Dr. Yalçın Polat başkanlığındaki OrganNakli Bilinçlendirme Platformu tarafından gerçekleştirilen ve “Her Bağış, YeniBir Hayattır” sloganından yola çıkılan “Hayat Ver” sosyal sorumluluk projesi,Türkiye’nin ünlü isimlerini bir araya getirdi. Memorial Sağlık Grubu’nun katkılarıylagerçekleştirilen “Hayat Ver” projesi kapsamında ünlü isimler, organ naklibekleyen ve organ nakli olmuş bir hastanın hayat ve ölüm arasındaki inceçizgide yaşadıklarını aynı karede çarpıcı şekilde canlandırıyor. Fotoğraflardaayrıca mesajlarla organ bağışının önemine dikkat çekiliyor.
 

Ünlüler “Hayat Ver”di
“Hayat Ver” sosyal sorumluluk projesinde; AhuSungur, Aslı Tandoğan, Bengü, Çolpan İlhan, Derya Büyükuncu, Evrim Solmaz,Gökhan Türkmen, Hülya Koçyiğit, İlker İnanoğlu, İsmail Hacıoğlu, Keremcem,Merve Sevi, Murat Başoğlu, Mustafa Ceceli, Naz Elmas, Niran Ünsal, Oya Aydoğan,Rasim Öztekin, Selda Alkor, Sema Keçik, Yeşim Ceren Bozoğlu, Yetkin Dikinciler,Yıldız Kenter, Zeynep Beşerler, Zeyno Günenç fotoğrafları ve mesajları ile yeralıyor.

Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu hakkında
Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu’nun temelamacı, organ bağışı konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek ve toplumsal duyarlılıkyaratarak organ nakli olmak için bekleyen hastaların sağlığına kavuşmasınakatkı sağlamaktır. Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu, sağlık profesyonellerive toplum genelinde farkındalığı artırarak, organ bağışını temel toplumsaldeğer yapmak için projeler yürütür. Platformun en önemli hedeflerinden biri de;kamuoyuna yönelik bilgilendirme çalışmaları ile organ bağışını gündemdetutarak, ülkemizde organ nakli sayılarının artırılmasına destekvermektir. 

29 Ağustos – 8 Eylül 2013 tarihleri arasındaorganize edilen 82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı, ticari yönünün yanı sırakültür, sanat yönüyle de öne çıkıyor. 82’nci İEF, fuar döneminde gerçekleşecekbirçok sergisiyle sanatseverlerin buluşma noktası olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv