Üreticiye ‘85 milyon TL’lik müjde

  • 0
  • 467
Üreticiye ‘85 milyon TL’lik müjde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçenin tamamındayürütülecek 4 milyon metrekarelik sathi kaplama için 85 milyon TL’lik harcamayapacak. Ürün kalitesini yükseltecek çalışmalarla tarlalarının değerkazanacağını söyleyen üreticiler, şimdi daha verimli bir yıl hedefliyor.

 

Son 10 yılda toplam 17.5 milyon metrekarelik üretim yolunuasfaltlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 4 milyon metrekarelik sathikaplama için yeniden sahaya indi. Büyükşehir ekipleri şu anda Bayındır, Urla,Tire, Kemalpaşa, Menderes, Foça, Kınık, Buca ve Aliağa’da zemin hazırlığıçalışmaları gerçekleştiriyor. Üreticiye can suyu olacak asfaltlama çalışmalarıile 2015 yılı içinde Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki toplam 30 ilçenintamamında ihtiyaçlı bölgelerin sathi kaplanması hedefleniyor. Böylece ürünleritozdan topraktan kurtararak kalitesini arttıran, aynı yıl içinde ikinci ürünimkanı yaratan ve pazarlama olanaklarını geliştiren uygulama, çiftçinin yüzünügüldürecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir tarımına 4 milyonmetrekarelik sathi kaplama ile vereceği desteğin maliyeti 85 milyon TL. olacak.

 

Ürün kalitesi yükselecek

Bölgelerinde zemin hazırlığı başlayan çiftçiler,  yaşadıklarımutluluğu şöyle dile getirdi:

Süleyman Köseoğlu-Gökçen Mahallesi Muhtarı

“Bugüne kadar hayal dahi edemediğimiz yollarımızasfaltlanıyor. Üretici babası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın AzizKocaoğlu’na Gökçen halkı olarak hepimiz çok teşekkür ediyoruz. Tarlalarındeğeri en az 5 bin TL arttı. Ürünün kalitesi artacak, tozlardan kurtulacak. Çokgüzel bir iş bu. Köylü kurtuldu artık. Yollarımız yapılmadan önce tarlalarımızatraktörle zor gidiyorduk. Motosikletle gitmeye çalışıyorduk. Artık çok rahatgideceğiz.”

 

Orhan Bayrakçı-Üretici

“Yollarımız yapılmadan evvel römorklarımız yoldadevriliyordu. Şimdi çok güzel olacak. Başkan Aziz Kocaoğlu’na köyleri ele alıpbu yolları yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Siyaset değil bu! Kim olursaolsun, memlekete hizmet eden kimseyi baş tacı yapmak lazım. Bu yatırımsayesinde tarlalarımızın değeri arttı. Ürünlerin kalitesi yükselecek. Buhizmetlerden herkes faydalanacak. Kış geliyor. Sıkıntı yaşamayacağız”.

 

İsmail Suyun-Üretici

“Burası Tire ve Ödemiş bölgesinde hayvancılıktan en yüksekverimin alındığı, süt bakımından en yüksek potansiyeli olan bir yer. O yüzdenyollar yapılmadan önce çok etkilenen yerlerin başında geliyor.  Yollarımızyapılınca daha önce traktörlerle yarım saatte gittiğimiz yolu 10 dakikadagideceğiz. Tarlaların değeri artacak.  Ürün kayıpları önlenmişolacak. Daha kaliteli daha verimli ürün olacak.  Herkes bu projeyedestek veriyordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkürediyoruz”. 

 

Tennur Acar-Üretici

“Evimizi 20 yıl önce yaptırmıştık. Tozdan topraktanoturamıyorduk. Ağaçlarımızı toz yüzünden her gün yıkamak zorunda kalıyorduk.Kırmızı örümcek oluyordu. Bugünden itibaren temiz bir ortama kavuşacağız diyedüşünüyorum.”

 

Yusuf Baysal- Üretici

“Çiftçimiz çok memnun. Traktörler yarım saatte gidilecekyere 10 dakikada gidecek. İş daha seri olacak. Ürün verimi kat kat fazlaolacak.”

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Arşiv