Urla 2030 Yılı Hedeflerini Tartışıyor

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG- MEWA) tarafından Urla’da 4 gün süren bir çalıştay düzenlendi.

  • 0
  • 323
Urla 2030 Yılı Hedeflerini Tartışıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG- MEWA) tarafından Urla’da 4 gün süren bir çalıştay düzenlendi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Belediye Meclis Üyeleri, üniversiteler ve STK temsilcilerinin de katıldığı Çalıştay’ta Urla Belediyesi’nin çalışmalarının yanısıra 2030 yılındaki vizyonunun ne olacağı tartışmaya açıldı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, UCLG’nin nüfusu 50 bin ile 1 milyon arasında kabul ettiği “Aracı Kentler Forumu”nun düzenlediği bu çalıştay ile yerelde iyi yönetim ve çözümler konusunda bilgi edinmeyi hedeflediğini belirtti, “Bugün burada yaptığımız çalıştay bu yüzden bizler için oldukça kıymetli. Çünkü Urla Belediyesi faaliyet Planı Çalıştayı olarak geçecek bu toplantılar kapsamında sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize yönelik çalışmalarımızı sizlerle paylaşacağız ve hep birlikte Urla’mızı görmek istediğimiz yeri birlikte belirleyeceğiz” dedi.

Dünya Forumu’na taşınacak
Başkan Uyar açılış konuşmasında şunları söyledi:
“Belediyemizde konuyla ilgili çalışma arkadaşlarımızın da katıldığı tartışmalar bir rapor ve kitapçık haline getirilecek. Ortaya çıkacak bakış açısı doğrultusunda 2030 için Urla’nın kalkınma ekseni belirlenecek ve Çalıştayımız 5-7 Temmuz tarihlerinde yapılacak dünya forumunda yer alacak. Ve Urla, Dünya Aracı şehirler forumunda bu programa katılarak şehir partneri olacak. Bizler, Urla Belediyesi olarak halihazırda Birleşmiş Milletlerin belirlediği sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine yönelik çalışmalar yapmakta, Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi Programı çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile ortak projeler geliştirmekteyiz. Bu çalıştay bizlere çalışmalarımızı anlaşılır ve kolay bir şekilde görmemizi, takip etmemizi ve daha iyi anlatabilmemizi sağlayacağına inanıyoruz. “

Nüfusun yarısı aracı şehirlerde olacak
Toplantıya  UCLG Aracı Şehirler Forumu Koordinatörü Firdaous Oussidhoum, UCLG-MEWA Genel Koordinatörü Salim Korkmaz ve Proje Sorumlusu Tuğçe Karataş da katıldı. Firdaous Oussidhoum, halen metropol şehirlere bir yığılma olduğunu ancak gelecekte “Aracı Şehirler” olarak tanımladıkları büyük kent ve kırsal arasındaki kentlerin dünya nüfusunun yarısına ev sahipliği yapacağını belirtti. Bu kentlerin yaşanabilir, gelişmelerin sağlıklı olması gerektiğini söyledi. Urla’nın da aracı şehirlere iyi bir örnek olduğunu vurgulayan Firdaous Oussidhoum, Türkiye’den Nevşehir ve Urla Belediyeleri’nin Temmuz ayındaki Dünya Forumu’nda tartışılacağını, gündem olacağını kaydetti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv