Urla'da her 60 kişiden 1'i lisanslı sporcu

Urla Belediyesi'nin düzenlediği "Urla Sporcularıyla Buluşuyor" etkinliğine ilçede faaliyet gösteren 13 spor kulübünden 200'e yakın sporcu katıldı. Başarılı sporcuların madalya ile ödüllendirildiği gecede konuşan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, "Nüfusumuza oranla lisanslı sporcu sayımıza baktığımızda neredeyse her 60 vatandaşımızdan 1'inin lisanslı sporcu olduğunu görürüz.

  • 0
  • 583
Urla'da her 60 kişiden 1'i lisanslı sporcu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Urla Belediyesi'nin düzenlediği "Urla Sporcularıyla Buluşuyor" etkinliğine ilçede faaliyet gösteren 13 spor kulübünden 200'e yakın sporcu katıldı. Başarılı sporcuların madalya ile ödüllendirildiği gecede konuşan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, "Nüfusumuza oranla lisanslı sporcu sayımıza baktığımızda neredeyse her 60 vatandaşımızdan 1'inin lisanslı sporcu olduğunu görürüz. Tüm gücümüzle, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bahsettiği zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.
 
Urla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Urla Sporcularıyla Buluşuyor" etkinliğine ilçedeki 13 spor kulübünün yöneticileri ile sporcularının yanı sıra Urla CHP İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, sporcu gençlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı. Genç yeteneklerin müzik yeteneklerini sergilediği performanslarla başlayan gecenin açılış konuşmasını ise Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz yaptı.  
 
60 KİŞİDEN 1'İ LİSANSLI SPORCU
Urla'nın resmi kayıtlara göre nüfusunun 66 bin olduğunu fakat buna karşın lisanslı sporcusunun 1250'ye yaklaştığını söyleyen Oğuz, "Urla'daki her 60 vatandaştan biri lisanslı sporcu. Sporun her dalında ilçemizi temsil eden gençlerimiz futbol, basketbol, voleybol, yüzme, yelken, windsurf, kick box, karate, taekwondo gibi branşlarda önemli başarılara imza attı. Bu gece gelirken, geçtiğimiz yıl kazandıkları toplam 27 kupayı da yine burada görmek bizleri heyecanlandırıyor" dedi.
 
HEM GENÇLER HEM BÜYÜKLER
Minik ve genç sporcuların İzmir'i ülke çapında gururlandırdığını; büyüklerin de son derece önemli başarılara imza attığını kaydeden Başkan Burak Oğuz, "Örneğin oryantiring denilince Milli Takımın vazgeçilmez ismi Bircan Akpınar akıllara geliyor. Benzer şekilde endura yarışçısı İbrahim Ercan Sungur, Türkiye Endura Yarışları'nda çeşitli dereceleri elde ederek ilçemizin adını yurt dışında ve ülkemizde duyurdu. Bir başka başarılı kardeşimiz Alper Keskin de vücut geliştirme şampiyonasında Türkiye 3'üncüsü olarak Urlamızın yüzünü güldürdü" diye konuştu.
 
"ZEKİ, ÇEVİK VE AHLAKLI BİREYLER YETİŞECEK"
Urlalı gençleri sporla daha fazla buluşturmanın gayreti içinde olduklarını sözlerine ekleyen Oğuz, "Urlalı çocuklarımızın spor yapmasını, spora olan ilginin daha da artmasını, yeni nesillerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayacağız. Çalışmalarıyla çocuklarımıza rol model olacak, elde ettiği başarılarla ilçemizin, ülkemizin adını dünyada duyuracak, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bahsettiği zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz, sayılarını arttıracağız" ifadelerini kullandı.
 
BAŞARILI SPORCULARA MADALYA
Urla'nın içinde bulunduğu coğrafya ve fiziki imkanları dolayısıyla su ve deniz sporlarından salon ve adrenalin sporlarına kadar bir çok alanda başarılı olmayı sürdüreceğini vurgulayan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, 2018-2019 döneminde önemli başarılara imza atan minik ve genç sporcular ile ilçenin adını duyuran isimlere plaket ve madalyalarını verdi. Sporcuların mini gösterilerinin ardından sahne alan Tepecik Senfoni Orkestrası geceye katılanları coşturdu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv