Urlalı genç aşçılar Türkiye üçüncüsü oldu

8-10 Mart tarihleri arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde TAŞPAKON (Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu) tarafından yarışma düzenlendi.

  • 0
  • 500
Urlalı genç aşçılar Türkiye üçüncüsü oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

8-10 Mart tarihleri arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde TAŞPAKON (Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu) tarafından yarışma düzenlendi. “Taşpakon Türkiye Kupası Ön Eleme” adında düzenlenen yemek yarışmasına katılan Urla Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğrencileri yarışmayı 3. olarak tamamladı.Urlalı öğrenciler İstanbul’da gerçekleştirilecek olan “Taşpakon Türkiye Kupası”na katılım hakkı elde ettiler. Dereceye giren genç aşçı adayları Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile başarılarını paylaştı.

Ayrıca yine aynı tarihlerde Taşfed bünyesinde Fethiye’de gerçekleştirilen “9. Şef Mavi Fethiye Yemek Yarışması”na da katılan Yılay Hakan Çeken Meslek Lisesi öğrencileri 12 Gümüş, 5 Bronz madalya olmak üzere toplam 17 madalya kazandılar.

Öğrencilerin başarılarından dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Bende Gıda Mühendisi mezunuyum. Benimde mesleğim bu. Dolayısıyla Gastronomi Turizmini çok önemsiyorum. Çünkü Gastronomi bitmeyen bir şey. 12 ay boyunca süren bir turizm. Urlamız bu alanda oldukça gelişme kaydetti. Enginar Festivalimiz bu alanda oldukça önemli. 3 gün boyunca festivalimizde dünyanın her yerinden gelen ünlü aşçıları ağırlıyoruz. Ben Meslek Liselerini de çok önemsiyorum. Sayıları kesinlikle arttırılmalı. Herkesin bir mesleği olmalıdır bana göre. Sizlerle gurur duyuyorum. İnşallah daha başarılı olup Urlamıza yeni ödüllerle geleceksiniz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv