Uşak'ta Tarım ve Hayvancık Zirvesi

50 bin çiftçinin bulunduğu Uşak, tarım ve hayvancılık teknolojileri sektörünün zirvesine ev sahipliği yapacak. Sektör temsilcileri fuarın hem üretici hem tüketici açısından kazanç kapısı olacağını söyledi.

  • 0
  • 684
Uşak'ta Tarım ve Hayvancık Zirvesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

50 bin çiftçinin bulunduğu Uşak, tarım ve hayvancılık teknolojileri sektörünün zirvesine ev sahipliği yapacak. Sektör temsilcileri fuarın hem üretici hem tüketici açısından kazanç kapısı olacağını söyledi.

GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen Uşak 3. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı 24-27 Ağustos 2017’de Kemalöz Mahallesi Çok Amaçlı Kapalı Fuar Alanı’nda yapılacak. Fuar çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikleri, yem sektöründeki gelişmeleri görücüye çıkaracak. Fuarda sektörün önde gelen firmaları, birlikler, kooperatifler stant açacak ayrıca yurt içi ve yurt dışı alıcılarla buluşma olanağı yakalayacak.

Fuarda yapılacak etkinliklerin görüşüldüğü danışma kurulu toplantısına Uşak Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Sektör temsilcileri bürokratlar, çevre il ve ilçe ziraat oda başkanları ile GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan katıldı.

Uşak Ramada Otel’deki toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Genç, dünya ülkeleriyle tarım alanında yarışmak için bu tür fuarların önem taşıdığını söyledi. Genç, “Uşak’ta tarım hayvancılık potansiyel açısından önemli yer tutuyor. Üreticilerimiz, çiftçilerimiz, besicilerimiz ileri teknolojiyi tanımak bilmek ve kullanmak zorunda. Dünya ülkelerinde bu alanda rekabet için bilgi ve teknolojiye sahip olmamız gerekiyor. Fuar sayesinde tarım hayvancılıkta dünyada kullanılan yeni araç, yöntem, usuller çiftçilerimizin ayağına getirilmiş olacak” dedi.

“Şimdiye kadar yapılmaması şanssızlık”
Daha önce başka şehirlerde düzenlenen fuarın Uşak’a getirilmesinin önemine dikkat çeken Genç devam etti:
“Yıllarca başka illerde yapılan bu etkinliklerin Uşak’ta şimdiye kadar olmaması büyük şansızlık. Bu alanda kullanılan tarım teknolojileri ile tanışamamak eksiklikti. Fuardan üretici ve çiftçilerimizin yararlanacağına inanıyorum. 4 yıldır buradayım hızlı bir kalkınma gözlemliyorum. Yatırımlarla Uşak’ın çehresi değişiyor. Etkinlikler şehre renk katıyor”

“Yerinde öğrenme önemli”
Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ tarım teknolojilerinin fuarlarla şehre getirilmesinin üretime katkı sağlayacağını söyledi. Uludağ, “Fuarın, Uşak'a gelmesi bizi mutlu ediyor. Şehre, güzellikler avantaj, kazandırıyor. Üretici açısından 'görerek ve yaşayarak eğitim' bu işin en güzeli. Uşak, tarım ve hayvancılığı birlikte yürüten bir şehir. Çocuklarımızın da bunları yerinde görmesi yetişen nesillerimizin tarım ve hayvancılığa katkıda bulunması için fuar ve getirdiği yenilikler çok önemli” diye konuştu.

"Zamanlama harika"
Uşak Tarım İl Müdürü Erkan Kahraman ise daha önce çiftçilerin yeni tarım alet ve makinalarını görmek, yeni teknoloji ile tanışmak, bilgi paylaşımında bulunmak için diğer illerdeki fuarları ziyaret etmek zorunda kaldığına dikkat çekti. Şimde ise bu yeniliklerin çiftçinin ayağına geldiğini ifade eden Kahraman “Bu fuar, ilimizdeki üreticilerin aynı zamanda kaynaşma ve toplanma noktası haline geldi” dedi. Bu yıl daha coşkulu, bereketli, bol katılımlı bir fuar beklediklerini söyleyen Kahraman “Uşak, büyük şehirlerin ortasında, adeta merkez bir küçük şehir olmasına rağmen hitap ettiği üretici kitlesi oldukça ciddi bir boyutta. Jeopolitik önemiyle, üreticileriyle teknoloji üretenlere ciddi miktarda katkı sunacağını düşünüyorum. Fuarın zamanlamasının da tam üreticinin hasadını bitirip yeni ekim öncesine denk gelmesi nedeniyle hem tohum tedarikinde hem de alet makine tedarikine de uygun bir döneme geliyor. Uşak için fuarın çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

“Çiftçiler fuara taşınaşacak”
Önceki yıl yapılan fuarın şehre katkılarını bir sunumla sektör temsilcilerine anlatan GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, Uşak’ta yalnız olmadıklarını ve sektör temsilcilerini ve şehrin yöneticilerinin kendileri için çok büyük avantaj olduğunu söyledi. Fuarın başka bir şehirden Uşak’a taşındığını ve aynı yıl beklenenin üzerinde bir ziyaretçi geldiğini belirten Ceylan, “Geçen yıl 103 firmanın yer aldığı fuarımıza 15 Temmuz hain darbe girişimi olmasına karşın 37 bin 540 ziyaretçi geldi. Bunların yaklaşık 9 bini ise fuar alanına bulundukları yerden alınarak getirildi. Ziraat odası başkanlarımız bize destek verdi. destekledi bizi. Bu yılda çiftçimizi fuar alanına taşımak için bütçe ayırdık. Ancak şunu önemle belirtmek gerekiyor. Biz bu işi Uşak'ta tek başımıza yapmıyoruz. Arkamızda ciddi bir güç var. Bunun avantajlarını yaşıyoruz. Bize kucak açan Uşaklılara ve kurumlara teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv