Usta mobilyacılar burada yetişecek

Çiğli Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 2020 yılında yapılması planlanan TÜBİTAK projeleri için "Karşılıklı Yardım ve İşbirliği” protokolleri imzalandı.

  • 0
  • 473
Usta mobilyacılar burada yetişecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 2020 yılında yapılması planlanan TÜBİTAK projeleri için "Karşılıklı Yardım ve İşbirliği” protokolleri imzalandı.

Çiğli Belediyesi başkanlık makamında düzenlenen törenle TÜBİTAK protokollerini Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse imzaladı. İmza töreninde ayrıca Çiğli İlçe Eğitim Şube Müdürü Şahap Demir ve kurumların proje ekipleri de hazır bulundu. Çeşitli alanlarda işbirliği sağlayan protokoller TÜBİTAK’ın 4004 kodlu Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı, 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı ve 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programına ortak başvuruyu kapsıyor.

Başkan Utku Gümrükçü: “Birlikte daha fazla proje üreteceğiz”
Çocukların bilim ve doğayla daha fazla bir arada olacağı projeleri gerçekleştirmek için kurumlarla sağlanan işbirliklerini önemsediklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “TÜBİTAK Projeleri ile Çiğlili çocuklarımız bilimle, doğayla buluşacaklar. Aynı zamanda Çiğli’deki yönetici kadronun gelişimi için de çalışmalar yapacağız. Biz Çiğli Kent Sempozyumunu yaparken yolumuzu bilim aydınlatacak demiştik. Üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte hareket etmekten ve proje geliştirmekten çok mutluyuz. Umarız bu proje başvurularımızın hepsi kabul görür ve hayata geçirebiliriz. Çiğli’nin geleceği ve mutluluğu için sayın rektörümüzle ve müdürümüzle çok daha fazla projeye imza atacağımıza inanıyorum. Kendilerine bu güzel işbirliği için teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse: “Üniversitemiz topluma fayda sağlamak istiyor”
Ürettikleri bilginin sadece üniversite sınırları içinde kalmaması gerektiğini belirten İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemizde okuyan öğrencilerimiz ve Çiğli’nin gelişimi için her türlü projenin üretimine ve uygulamasına destek vereceğiz. Çocuklarımızın, öğrencilerimizin iyi eğitim alması, bilimle iç içe yetişmesi ülkemizin geleceği için çok önemli. Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile TÜBİTAK Projelerinde ortak olmayı önemsiyoruz. Bu tür projelerde birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Üniversiteler gençleri de barındırması açısından büyük bir dinamizm oluşturuyor. En değerli servetimiz gençlerimiz. Bulundukları yerde mutlu olabilecekleri alanlar oluşturmalıyız. Hepimizin görevidir bu. Ürettiğimiz bilginin sadece üniversitemiz sınırları içinde kalmasını istemiyoruz. Toplumumuzun her kesiminin hem bilgi, hem bilinç hem de teknoloji olarak dönmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu noktada belediye ve STK’larla birlikte üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Bu da iyi bir başlangıç oldu.”

En Az 40.000 Öğrenciye Ulaşılması Hedefleniyor
Projelerin kabul görmesi halinde haziran ve ekim aylarında gerçekleşecek olan bilim şenliklerine 40.000 öğrencinin katılması öngörülüyor. Yapılacak şenliklerde hem sosyal hem de fen bilimleri üzerine bir çok atölye  çalışası ve etkinlikler gerçekleşecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa’dan saygın ödül

İzmirli Liseliler İyilik Hareketi Başlattı

İletişimde Minik Adımlar

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy

Kuruluşunun 84.yılında Yukarıköy’de konuşuldu

Müziğin iyileştirici gücü

Arşiv