'Vali Elban turizmcilerin derdini anladı

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban'ın İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın kendilerini umutlandırdığı kaydeden Destination İzmir Başkanı ve SKAL Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tercan, "Hedefe ulaşmak için tüm kurumların desteğine ihtiyacımız var. Valimizin vizyonu İzmir'de ortak sinerjiyi harekete geçirebilir' dedi.

  • 0
  • 1.766
'Vali Elban turizmcilerin derdini anladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban'ın İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın kendilerini umutlandırdığı kaydeden Destination İzmir Başkanı ve SKAL Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tercan, 'İzmir'in turizmde geri kaldığını, elindeki potansiyeli değerlendiremediği, kurumların turizme yeterince ilgi göstermediğini yıllardır dile getiriyorduk. Değerli Valimiz teşhisini doğru koydu. 2024 sonbaharında dünya turizm temsilcilerini İzmir'e getiriyoruz. Hedefe ulaşmak için tüm kurumların desteğine ihtiyacımız var. Valimizin vizyonu İzmir'de ortak sinerjiyi harekete geçirebilir' dedi.

Ticaret Odası Meclisi’nde yaptığı konuşmada, İzmir'in turizm konusunda ve liman konusundaki eksikliklerini ele alan Vali Elban, tarımda ve sanayide de yeni teknikler denenmesinin gerekliliğine dikkat çekmişti.

Valimiz önderlik etsin
İzmir Valisi Elban’ın, yaptığı konuşmayı değerlendiren Bülent Tercan, ‘Değerli Valimizin düşünceleri ve vizyonu, kentin turizm temsilcileri olarak bizleri mutlu etti, umutlandırdı. Gerçekten de atandığı kısa süreye rağmen Valimiz kentin sorunlarına vakıf olmuş, objektif bir gözle değerlendirmelerini yapmış. Kendisi konuşmasında İzmir'in artık hatırı sayılır bir turizm şehri olmadığını, liman kenti olma özelliğini kaybettiğini ve kent olarak bu konuda çok önemli hamleler gerçekleştirmenin gerekliliğini belirtti.

Turizm gönüllüleri olarak yaptığımız uluslararası çalışmalarda önemli başarılar elde ediyoruz. 2024 sonbaharında tüm dünyanın turizm temsilcilerini, devlerini İzmir’de kongrede buluşacağız. Turizmin geliştirilmesi konusunda Valimizin emirlerine amadeyiz, yapacağımız çalışmalar için de desteklerini bekleyeceğiz, bize önderlik etsin’ diye konuştu.

Dünya Turizmcileri İzmir’de
İzmir’in turizm konusunda kırmızı alarm verip eylem planları yapmak zorunda olduğunu kaydeden Tercan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Turizmin geliştirilmesinde en önemli aktör, yerel yönetimler ve resmi meslek kuruluşlarıdır. İzmir Destination, ETİK, SKAL gibi gönüllü turizm kuruluşları ile biz elimizden geleni yapıyoruz ancak bir yerlerde tıkanıyoruz. Önümüzün açılması, çalışmalarımızın desteklenmesi gerekiyor. Yıllardır kentin turizmde geri kalmışlığını ifade ediyor, sözlerimizin doğruluğunu somut rakamlarla dile getiriyorduk. Sayın Valimiz de konuşmasında düşüncelerimizi teyit etti. Artık icraat zamanı. İzmir zaten geçmiş yıllarda bu konularda onlarca toplantı, çalıştay, swot analizler yaptı. Şimdi sinerji oluşturup eyleme geçelim. 16-21 Ekim 2024 tarihlerinde Dünya Turizmcileri SKAL Dünya Kongresi’nde İzmir de buluşacaklar. Kentin turizmdeki makus talihini kırmak için önemli bir şans. Tüm kurum ve kuruşların desteğini bekliyoruz .İzmir yılda 5 milyon yabancı turist hedefi için beraber çalışalım. Değerli valimizin engin vizyonu bizi umutlandırdı.’

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv