VIII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi Başladı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) adına MMO İstanbul ve İzmir Şubelerinin yürütücülüğünde, 22-25 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan VIII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Fuarı (HPKON), MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde başladı.

  • 0
  • 671
VIII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi Başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) adına MMO İstanbul ve İzmir Şubelerinin yürütücülüğünde, 22-25 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan VIII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Fuarı (HPKON), MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde başladı.

Kongrenin açılış etkinliğinde MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, MMO İstanbul Şubesi Başkanı Battal Kılıç, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel, HPKON Yürütme Kurulu Başkanı Semih Kumbasar ve Akışkan Gücü Derneği (AKDER) Başkanı Suat Demirer tarafından yapıldı.

İlk konuşmayı yapan Battal Kılıç, kongre içeriğine ilişkin bilgilendirmede bulunurken, HPKON 2017’nin, kolektif bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan, sektörün en önemli platformlarından biri olma özelliğini taşıdığını ifade etti. Kılıç’ın ardından söz alan HPKON Yürütme Kurulu Başkanı Semih Kumbasar ise HPKON’un artık olgunluk dönemine ulaşmış ve kendisinden beklenenleri bugüne kadar fazlası ile yerine getirerek, sektörün pusulası olduğunu belirterek, “HPKON, yetkin ve deneyimli kadroların emeği ile sektörümüzün kilometre taşlarını döşeyen başlıca organizasyonudur” dedi. Alexander Kühnel de HPKON’un, Hannover Fuarcılık’ın Türkiye’nin ihracatına ve ekonomisine katkı sağlama doğrultusunda hayata geçirdiği en önemli organizasyonlardan biri olduğuna dikkat çekerek, “TMMOB Makina Mühendisleri Odası ve AKDER ile gerçekleştirdiğimiz bu değerli işbirliğinin sektöre önemli ölçüde ivme kazandırmasını temenni ediyorum. Fuar boyunca, hidrolik-pnömatik, otomasyon ve yazılım alanlarında faaliyet gösteren 45 firma HPKON çatısı altında yenilikçi ürün ve çözümlerini sergileyecekler” diye konuştu. Kühnel’in ardından söz alan Akışkan Gücü Derneği (AKDER) Başkanı Suat Demirer, sektörün sorunlarına değinerek, HPKON’un bu sorunların çözümüne katkıda bulunmasını umduğunu ifade etti. Açılış etkinliğinin son konuşmacısı olan MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, MMO tarafından hidrolik pnömatiğe ilişkin düzenlenen kongreler ile birlikte sektöre olan ilginin arttığını ve kongrelerin de bu anlamda daha görünür hale geldiğini dile getirerek, “Bu sayede sektör içinde iletişimin oluşması sağlanmıştır. Mühendislik uygulamaları, Ar-Ge, inovasyon ve yerli üretimin önemi anlaşılmıştır. Sektörün ilk örgütlerinden olan AKDER, kongre platformlarının katkısıyla gelişmiş; yasa, yönetmelik, standartlara yönelik çalışmalar başlamıştır. Bunun yanı sıra, kongrelerin akademik dünyada yarattığı etki ile makina mühendisliği bölümlerinde hidrolik pnömatik seçmeli ders olarak verilmeye başlanmıştır. Basılı/yazılı eser geleneği bulunmayan bu alanda çok az olan Türkçe yayın sayısı artmış, sektörel yayın hareketliliği oluşmuştur” dedi.

Çakar’ın konuşmasının ardından kurdele kesim töreni ile HPKON’un açılışı gerçekleştirildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv