Virüse karşı ‘Pandemi Akademi’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), koronavirüsün hukuk, eğitim, sağlık ve ticaret gibi farklı alanlardaki etkilerinin uzman isimler tarafından değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulan çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla “Pandemi Akademi” kurdu.

  • 0
  • 366
Virüse karşı ‘Pandemi Akademi’
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), koronavirüsün hukuk, eğitim, sağlık ve ticaret gibi farklı alanlardaki etkilerinin uzman isimler tarafından değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulan çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla “Pandemi Akademi” kurdu. İEÜ’lü akademisyenlerin online olarak bilgilendirici söyleşiler gerçekleştirdiği Pandemi Akademi’de, toplumun her kesimini ilgilendiren güncel konular görüşülüyor. Uzaktan eğitim teknolojisinden yararlanılarak, yüzlerce kişinin katılımıyla yapılan söyleşiler, İEÜ’nün sosyal medya hesaplarından günbegün duyuruluyor ve Youtube kanalından da canlı izlenebiliyor. Katılımcılar, İEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu’nun moderatörlüğünde yapılan söyleşilerde, merak ettikleri tüm soruları konuklara anlık olarak iletebiliyor. Önümüzdeki süreçte, İzmir Ticaret Odası üyelerine yönelik söyleşilerin de yapılacağı Pandemi Akademi’nin daha da genişletilerek devam ettirilmesi hedefleniyor.   


TOPLUM-ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİNE ÖRNEK

İEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu, toplum-üniversite iş birliğinin desteklenmesi açısından Pandemi Akademi’nin örnek bir çalışma olduğunu söyledi. Prof. Dr. Uzunoğlu, “Bilimin ışığında öngörüleri paylaşmak ve topluma yol gösterici olmak, üniversitelerin en öncelikli görevlerinden biri. Bu düşünceden hareketle, günlük hayattan iş düzenine kadar birçok alanda yaşamımızı etkileyen koronavirüse yönelik, kalıcı ve etkili bir proje hayata geçirmeyi amaçladık. Üniversitemiz, Kampüsİzmir modelini uygulamaya başlarken, ‘İzmir’in tamamı bizim kampüsümüz’ demişti. Ülkemizi ve şehrimizi ilgilendiren her konuda da İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin fikir üretme, değer katma bilinciyle hareket edeceği vurgulanmıştı. Pandemi Akademi de bu yönde yapılan çalışmalardan biri” diye konuştu.


İLGİ ÇOK ARTTI

İnternet üzerinden gerçekleştirilen söyleşilere ilginin giderek arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Uzunoğlu, “Pandemi Akademi’de, sadece bügüne yoğunlaşılmıyor. İş dünyasını nelerin beklediği, geleceğin mesleklerinin nasıl şekilleneceği, dünyaya ilişkin yeni senaryoların neler olabileceği gibi hepimizi ilgilendiren birçok konu da ele alınıyor. Üniversitemizde, farklı alanlarda görev yapan akademisyenlerin konuk olduğu söyleşiler aracılığıyla toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyoruz. İnternet üzerinden gerçekleşen söyleşilerimize ilgi, son dönemde giderek arttı. Olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu durum bizleri de mutlu ediyor. Üniversitemizin güçlü teknolojik altyapısı ve modern uzaktan eğitim imkanları sayesinde, çalışmalarımızı hayata geçirmemiz kolaylaştı. Pandemi Akademi’yi etkin olarak kullanmayı ve zengin içerikler hazırlamayı sürdüreceğiz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv