Vücudunuzun Direncini Korumak İçin 5 Öneri

İzmir Özel Ata Sağlık Hastanesi’nde görevli Diyetisyen Nur Çelik, kış aylarında en çok karşılaşılan hastalıklardan birinin grip olduğunu, ani sıcaklıkların değişimi artan soğuk hava koşullarıyla birlikte soğuk algınlığı nezleyle baş gösterdiğini söyledi. 

  • 0
  • 440
Vücudunuzun Direncini Korumak İçin 5 Öneri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Ata Sağlık Hastanesi’nde görevli Diyetisyen Nur Çelik, kış aylarında en çok karşılaşılan hastalıklardan birinin grip olduğunu, ani sıcaklıkların değişimi artan soğuk hava koşullarıyla birlikte soğuk algınlığı nezleyle baş gösterdiğini söyledi.  Çelik, gripten korunmak ve vücudumuzun direncini korumak için 5 öneri sundu.

Çelik, “Bol miktarda C vitamini tüketin, vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını ve savunma sisteminin güçlenmesini sağlayacaktır. İyi C vitamini kaynaklarından maydanoz, tere, roka, portakal, mandalina, limon bunlara beslenmemizde sıklıkla yer vermeliyiz” dedi. Gerekli miktarda tüketilen balık, süt ve yumurta, enfeksiyon hastalıklarına karşı korunabilmek için önlem olacağını söyleyen Çelik, “Herhangi bir sağlık problemimiz yoksa her sabah kahvaltıda bir yumurta ve peyniri mutlaka yemelisiniz, et tüketimini eğer mümkünse 2-3 gün balık olarak eklemeliyiz” diye konuştu.

Hareketsizliğinizi yenin
Çelik, uyku ve egzersizin her birey için temel gereklilik olduğunu vurguladı. Hava koşullarının zorlaşmasıyla birlikte sedanter yaşam tarzınız artmakta buna bağlı mutsuzluk kilo alma süreçleriniz hızlanmaktadır diyen Çelik, “Soğuk havayla birlikte evden dışarı çıkmama ve hareketsizliğimizi yenebilmek için asansörler yerine merdiven kullanarak, bulunduğumuz iş ortamlarında daha sıkı hareketlilik katarak, spor salonlarına giderek tolere etmeye çalışmalıyız. Yetişkin bir birey için de 6-7 saatlik düzenli bir uyku kilo verme sürecinde yardımcı olacaktır” dedi.

Stres, alkol ve sigaradan uzak durmamız gerektiğine dikkat çeken Çelik, “Alkol ve sigaranın vücutta oluşturduğu toksin maddeleri atabilmek için içinde antioksidan bulunan gıdalardan tüketmeliyiz. İçinde A vitamini B vitamini olan besinler; havuç, kabak, brokoli, şeftali patates, turunçgiller gibi meyve sebzeleri mutlaka günde 2-3 porsiyon şeklinde tüketmeliyiz” dedi. Su vücudumuzun genel taşıyıcısı olarak biliniyor. Çelik, “Uzun süreli susuzluklarda elektrolit kaybı, vücut direncinin düşmesine neden olacağı için vücudumuzun daha güçlü durması ve bedenimizde yorgunluk halsizlik tarzı şeyler yaşamamız için günde en az 2 litre her zaman içmeliyiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv