Yaka Mahallesi’ne yeni park

Bornova Belediyesi, eski köy yerleşimlerinden Yaka Mahallesi’ne yepyeni bir park kazandırdı.

  • 0
  • 266
Yaka Mahallesi’ne yeni park
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, eski köy yerleşimlerinden Yaka Mahallesi’ne yepyeni bir park kazandırdı. Yaprak Sokak’taki parkın hem manzarası hem de oyuncakları ve piknik masaları vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Bornova Belediyesi, ilçedeki 526 parkı 2018 yılında 541’e çıkaracak. Bornova Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9.34 metrekare olduğu Bornova’da 2018 yılı sonunda 15 yeni park yapacak, 50 parktaki tadilat ve yenileme çalışmalarını tamamlamış olacak. 
 
Bornova Belediyesi, çocukların özgürce koşup oynayabilmesi için başlattığı park hamlesini, mahalleye dönüşen eski köy yerleşimlerinde de sürdürüyor. Yapılan yeni parkta geniş bir çocuk oyun alanı ile dinlenme alanları bulunuyor. Çocuk oyun alanının zemininde kavuçuk kaplama kullanılırken, dinlenme alanlarında bankların yanısıra piknik masalarına da yer verildi. 
 
Bornova Belediyesi, ilçedeki 526 parkı 2018 yılında 541’e çıkaracak. 2018 yılı sonunda Bornova’daki park ve yeşil alan miktarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki alanlarla birlikte 4 milyon 124 bin metrekareye çıkmış olacak. Bornova Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9.34 metrekare olduğu Bornova’da 2018 yılı sonunda 15 yeni park yapacak, 50 parktaki tadilat ve yenileme çalışmalarını tamamlamış olacak.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yeni parklarla Bornova’nın daha güzel olduğunu söyleyerek, “Bu çalışmalar vatandaşlarımızın daha iyi bir çevrede, yeşil ile içiçe yaşaması için yapılıyor. Parklarımızın bakımlarını düzenli olarak yaparken bir yandan da iyileştirilmesi gereken parklarımızı ele alıyoruz. Bu kapsamda 2018 yılında toplam 50 parkımızı başta aşağa yenileyeceğiz. İlçemize 15 yeni parkı da kazandıracağız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv