Yamanlar Kazandı, Soma’daki Madencileri Unutmadı

  • 0
  • 640
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz günlerde Manisa Soma’da yaşanan ve elim bir maden kazası sonucu hayatını kaybeden madencilerimiz ülkemizi yasa boğdu. Yamanlar Esenspor Takımı,  Soma’da hayatını kaybeden işçileri unutmadı.


Soma, Yüreğimizi Yaktı
Soma’dan gelen haber hiç kuşkusuz yediden yetmişe herkesi derinden yaralamış ve üzmüştü. Birçok kurum ve kuruluşlar yardımlarının yanı sıra tepkilerini yaptıkları mini eylemlerde ortaya koymuş ve üzüntülerine tercüman aramışlardı. Türkiye’nin her yerinde Soma’yı unutmayarak tepkileri dile getiren vatandaşların bir örneğinde yeşil sahalarda yaşandı. Pazar günü Şehit Ümit Boz Tesisleri’nde Yamanlar Esenspor- Harmandalıspor arasında oynanan A genç maçında yüklü dolu anlar yaşandı. Yamanlar Esenspor oyuncuları ve teknik ekip müsabakaya siyah bantla çıktı. Maçtan önce Kırmızı Lacivertliler, ‘’YÜZ KARASI DEĞİL, KÖMÜR KARASI, BÖYLE KAZANILIR EKMEK PARASI’’ pankartıyla sahaya çıktı. Hafta içi Türkiye Futbol Federasyonun aldığı karar doğrultusunda  müsabaka öncesi Soma’da hayatını kaybeden işçiler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Şampiyonluğa bir adım kaldı
Ligde yenilgi yüzü görmeyen Yamanlar Esenspor A genç Takımı zorlu Harmandalıspor maçını 3-1 yendi. Birbirinden güzel goller atan Kırmızı Lacivertli ekip, attığı her golden sonra omuz omuza vererek ellerini kalplerine doğru götürerek, Soma’da hayatını kaybeden işçilere selam yolladı.


Ülkemizin Başı Sağolsun
Zorlu karşılaşmada 3-1 kazanan Yamanlar Esenspor antrenörü Yıldırım Demirel maçtan sonra şöyle konuştu, ‘’Ülkemizi derinden üzen maden faciasında yaşamını yitiren işçilere Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Ülkemizin Başı sağolsun. Bugün takım olarak iyi oynadık ve kazandık. Hem aldıkları galibiyetten dolayı hem de maçın öncesinde ve sonrasında Soma’da hayatını kaybeden işçileri unutmadıkları için futbolcularımı kutluyorum. Birbirinden güzel atılan her golden sonra onlara selam yolladıkları için ayrıca teşekkür ederim.’’ dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv