‘Yarına Davet, Nazım Hikmet’ Buca’da sahnelendi

Usta Şair Nazım Hikmet, vefatının 55’inci yıl dönümünde ünlü sanatçılar Yetkin Dikinciler, Senem Demircioğlu ve İklim Tamkan'ın şiir ve müziği birleştirdikleri “Yarına Davet, Nazım Hikmet” adlı bir melodramla Buca’da anıldı.

  • 0
  • 315
‘Yarına Davet, Nazım Hikmet’ Buca’da sahnelendi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Usta Şair Nazım Hikmet, vefatının 55’inci yıl dönümünde ünlü sanatçılar Yetkin Dikinciler, Senem Demircioğlu ve İklim Tamkan'ın şiir ve müziği birleştirdikleri “Yarına Davet, Nazım Hikmet” adlı bir melodramla Buca’da anıldı. Bucalıların
yoğun ilgi gösterdiği müzikli gösteri uzun süre ayakta alkışlandı.

Büyük Türk şairi Nazım Hikmet ölümünün 55’nci yılında sahnelenen “ Yarına Davet, Nazım Hikmet” adlı müzikli gösteri ile anıldı. Buca Belediyesi’nce Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen gösteride, ''Mavi Gözlü Dev'' filminde Nazım Hikmet'e hayat veren ünlü oyuncu Yetkin Dikinciler’e vokalde Senem Demircioğlu, piyanoda İklim Tamkan eşlik etti.

Bucalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği müzikli gösteride Yetkin Dikinciler'in seslendirdiği Nazım Hikmet şiirlerinin yanı sıra, Senem Demircioğlu ve İklim Tamkan'ın ''İlk Atlas'' albümlerinde yer alan ve Türk edebiyatında iz bırakmış şairlerin şiirlerinden bestelenen eserler sahnelendi. İzleyicilere duygu dolu anlar yaşatan etkinlik izleyicilerden tam not alırken, şarkı ve şiirler sık sık alkışlarla kesildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv