YAŞAR ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA’DAN PRESTİJLİ ÜYELİK

Yaşar Üniversitesi, 47 ülkeden 850 üniversitenin bulunduğu Avrupa Üniversiteler Birliği’ne (EUA) üye oldu.

  • 0
  • 856
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA’DAN PRESTİJLİ ÜYELİK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi, 47 ülkeden 850 üniversitenin bulunduğu Avrupa Üniversiteler Birliği’ne (EUA) üye oldu.
Yaşar Üniversitesi, merkezi Belçika’da bulunan ve üye ülkelerin yükseköğrenim kurumlarının kalite gelişimini ve devamlılığını desteklemek üzere kurulan EUA’ya tam üye olarak kabul edilmenin gururunu yaşıyor. Amacı, üniversitelerin öğretim, araştırma faaliyetleri ve yönetim süreçleri ile ilgili değerlendirme yaparak kalite düzeyinin artırılması ve kalite sürekliliğinin sağlamak olan Avrupa Üniversiteler Birliği, titiz bir değerlendirme süreci ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) verdiği destek mektubu sonucunda aldığı kararla Yaşar Üniversitesi’ni birliğe ‘Bireysel Tam Üyelik’ statüsünde kabul etti.

ULUSLARARASI KENT ÜNİVERSİTESİ
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemali Dinçer, Avrupa Üniversiteler Birliği’ne üye olmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Bu saygın üyelik uluslararası kent üniversitesi olma hedefinde hızla ilerleyen ve stratejik planımız gereği uluslararasılaşma yolunda attığımız önemli bir adımdır” dedi.

Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yaşar Üniversitesi olarak ana hedefimiz, akademik kadronun niteliğini zenginleştirerek dünya standardında eğitim ve araştırma imkanları yaratmak. İngilizce hazırlık sınıfımız da aralarında Columbia, Boston, California üniversitelerinin bulunduğu dünyanın önde gelen dil eğitim programını akredite eden dünyanın en önemli kalite belgesi CEA Akreditasyonunu alan ilk Türk yükseköğretim programı. Üniversiteler Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralaması (URAP) tarafından gerçekleştirilen 2015-2016 Dünya Sıralamasında Yaşar Üniversitesi, İzmir’den ilk 2000 sıralamasına girebilen tek vakıf üniversitesi. Türk Standartları Enstitüsü’nden TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip olan Türkiye’deki ilk ve tek üniversiteyiz. Hedefimiz Yaşar Üniversitesi’nin sahip olduğu bu ayrıcalıklarıyla, ‘en iyi ilk 1000 ve onu takiben en iyi ilk 500 dünya üniversitesi’ arasında yer almasını sağlamak”.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv