Yaz yangınına dikkat!

  • 0
  • 882
Yazı Boyutu:

İzmir’de orman, ağaç,fidanlık, ot ve saman kaynaklı yangın sayısı, yaz aylarında yaklaşık 14kat arttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yetkilileri, özellikle açıkalanlarda yakılan ateşlerin ve atılan izmaritlerin neden olduğu bu yangınlarakarşı vatandaşları uyardı.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, her yıl olduğugibi yaz aylarıyla birlikte yangınların hızla arttığını belirterek vatandaşlarıyangına sebep olabilecek olaylara karşı daha dikkatli olmaları konusundauyardı. 2013 yılının Ocak ayında çoğunluğu izmarit nedeniyle alev alan 62 adetorman, ağaç, fidanlık, ot ve saman yangınına müdahale eden İzmir İtfaiyesi, burakamın Haziran ayında yaklaşık 14 kat artarak 891’e ulaştığını açıkladı.

Yaz aylarında İzmir’deki toplam yangın sayısının da üçkatına çıktığını belirten İtfaiye yetkilileri, “Yılın ilk altı ayında 27 milyon106 bin TL’lik zarara yol açan toplam 3 bin 551 yangın meydana geldi. Ocakayında meydana gelen 384 yangının 213’ü konut, 31’i işyeri, 40’ı motorlu araç,62’si orman, ağaç, fidanlık, ot, saman, çöp ve ekin yangınlarından oluştu.Haziran ayında ise toplam yangın sayısı yaklaşık 3 katına çıktı ve bin 180yangına müdahale ettik. Söz konusu yangınların 103’ü konut, 43’ü işyeri, 61’ide motorlu araç. Orman, ağaç, fidanlık, ot, saman, çöp ve ekinlerden çıkanyangınlar ise, ne yazık ki Ocak ayına göre yaklaşık 14 kat arttı ve rakam 891’eulaştı” bilgisini verdi.

Yine izmarit başrolde
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yetkilileri, Haziran ayında meydanagelen bin 180 yangından 660’ının, yani yaklaşık yarısının sigara izmaritikaynaklı olduğunu vurguladı. Yetkililer, “Yangınların 286’sı açık alandayakılan ateşten kaynaklanıyor. Vatandaşlarımızı ihmal ve dikkatsizlik nedeniylemeydana gelen yangınlara sebep olmamaları konusunda uyarıyoruz. Gerek kendi canve mal güvenliklerini, gerekse yeşil alanları ve ormanları korumak amacıyladaha dikkatli olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.  

İzmir itfaiyesi, 2012 yılında ise 35 milyon 92 bin TL zararaneden olan toplam 8 bin 287 yangına müdahale etmişti.

 AKS 110, 486yaralı kurtardı
İzmir İtfaiyesi’ne bağlı AKS 110 (Arama Kurtarma Sağlık) ekipleri de, yılınilk 6 ayında müdahale ettikleri acil olaylarda toplam 486 kişiyi yaralı olarakkurtardı. 189 trafik kazası ile 34 intihar girişimine müdahale eden ekipler,140’ı asansörden olmak üzere toplam bin 405 kurtarma operasyonuna imza attı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv