Yedi Yılda Koca Bir ‘Sıfır’ Yazdı

Konak Belediyesi’nin davetlisi olarak İzmir’e gelen yazar Onur Caymaz okuyucularıyla buluştu.  

  • 0
  • 423
Yedi Yılda Koca Bir ‘Sıfır’ Yazdı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin davetlisi olarak İzmir’e gelen yazar Onur Caymaz okuyucularıyla buluştu. 
Türkiye’nin birbirinden değerli yazarlarını İzmirlilerle buluşturan Konak Belediyesi, son olarak edebiyat severlerin şair kimliği ile de tanıdığı yazar Onur Caymaz’ı ağırladı. Son romanı ‘Sıfır’ büyük ilgi gören Caymaz, Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda kitabını, yazarlık serüvenini ve kitaptaki karakterleri üzerine detaylı bir sohbet gerçekleştirdi. Merak edilen konular hakkında sevenlerini bilgilendiren Caymaz, söyleşi sonunda kitabını da imzaladı.
 
DÖRT ERKEK KARAKTER YER ALIYOR 
Sıfır’ın bir bölümünden kısa bir pasaj okuyarak söyleşiye başlayan Onur Caymaz, ‘Sıfır’ için çok araştırma yaptığını ve yedi yılda tamamladığını söyledi. Dört erkek karakteri ele alan Caymaz’ın ilk kahramanı tarihin ilk kundakçısı Efesli terörist Herostratos. İkicisi; 12 Eylül sonrası gözaltına alınan İlhami isimli bir foto muhabiri. Üçüncü karakter, “En sevdiğim karakter” dediği İlya. Bilimsel araştırmalar sonucu üretilmiş bir android ve son karakter ise üç kahramanın öykülerini bağlayan Reşat. Bu dört adam İstanbul’da yasadışı bir örgütte buluşarak İstanbul’u Nazilerden kurtarabilmek için bir araya geliyor. Kısacası roman, şiir, öykü, deneme yazarı Onur Caymaz son romanı Sıfır’da dört adam üzerinden varlığın, yokluğun ve erkekliğin şiirini yazıyor.
 
ÇOK SATAN KİTAP KRİTERİ BU KİTAPTA YOK 
Son zamanların en dikkat çeken romanlarından biri olan ‘Sıfır’ın yazarı Caymaz, romanı yedi yılda yazdığını belirterek,  “Romanı yazarken hayatımın çeyreği gitti” dedi. Duygularını oldukça samimi bir şekilde dile getiren Caymaz, bir romanın çok satması için bazı kriterlerin ‘Sıfır’da olmamasına rağmen okurun kısa sürede ilgisini ve bunun tahmininden önce geliştiğini söyledi. Romanın çok satan kitap kriterlerine uymadığını da ironik bir şekilde dille getiren Caymaz, “Sıfır’da aşk yok, kadın yok, 5 kelimelik kısa cümleler yok, az sayfadan oluşmuyor, 600 sayfalık kalın bir kitap. Buna rağmen kısa sürede okuyucunun ilgisini çekmesi şaşırtıcı. Zorlu bir olmasına rağmen okuyucu ve eleştirmenlerden gelen olumlu dönüşler beni mutlu etti” dedi.
 
YARATICI OKURLUK ATÖLYESİ DÜZENLİYOR 
Sempatik yazar Caymaz, söyleşi sonrası Kırmızı Kedi Kitabevi’nden Kasım ayı içinde çıkan kitabını okuyucuları için imzaladı. Onur Caymaz, İzmirli okurları için 20-21 Ocak tarihlerinde iki gün sürecek ‘yaratıcı okurluk atölyesi’ gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi. Caymaz, ilgilenenlerin yaraticiokurluk@gmail.com mail adresinden kendisine ulaşabileceklerini belirtti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv