Yelkenli Yat eğitimi almak isteyen 30 genç aranıyor

  • 0
  • 561
Yazı Boyutu:

*İMEAKDTO İzmir Şubesi ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü (EAYK), yelken sporuna ilgi duyan30 üniversite öğrencisine yelkenli yat kullanmayı öğretecek. Başvurular 4Haziran tarihinde sona erecek.  

Gençlerde denizcilik temelinin oluşturulması amacıylaEge Açık Deniz Yat Kulübü ile yelkenli yat kullanma eğitimleri düzenleyen İMEAKDTO İzmir Şubesi, öğrencilerden gelen talep üzerine çalışmaya devam ediyor. 

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu BaşkanıYusuf Öztürk, İMEAK DTO İzmir Şubesi ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü (EAYK)tarafından denizciliğe ve yelken sporuna ilgi duyan, ancak maddi imkanlarıkendi başına eğitim almaya yeterli olmayan 30 üniversite öğrencisine yelkenliyat kullanma eğitimi verileceğini söyledi. 

Öztürk, proje ile eğitime katılacakkursiyerlere temel denizcilik bilgileri ve yelkenli yat seyir tecrübesikazandırılacağını, başarılı olan kursiyerlere lisans çıkartılarak yelken sporunadevam ettirilmelerinin hedeflendiğini anlattı.   

Eğitim için uygun şartları taşıyankursiyerlerin seçildikten sonra 7-8 Haziran tarihlerinde teorik ve denizdeuygulamalı eğitime alınacaklarını belirten Öztürk, “Eğitimler, Sığacık TeosMarina içinde Ege Açık Deniz Yat Kulüp binasında verilecek teorik derslerlebaşlayacak. Daha sonra Sığacık Körfezi’nde EAYK tarafından temin edilenteknelerle denize açılarak uygulamalı olarak eğitime devam edecekler. Buaşamayı başarıyla tamamlayan kursiyerler, 14-15 Haziran tarihlerinde yapılacakyat yarışlarına katılarak eğitimlerini ilerletecekler. Eğitimlere katılmakisteyen kursiyerlerin başvurularını İMEAK DTO İzmir Şubesi’ne yapmalarıgerekmektedir” diye konuştu. 

SAĞLIKRAPORU ŞART
Başvuruların 4 Haziran Çarşamba günü sonaereceğini kaydeden EAYK Komodoru Mehmet Yaşar Akçay, eğitimleri tamamlayankursiyerlere 15 Haziran Pazar günü başarı sertifikalarının dağıtılacağınıaçıkladı. 

Başvuruda bulunan kursiyerlerin yüzmebilmeleri ve sağlık raporu getirmelerinin şart olduğunu vurgulayan Akçay, sözlerinişöyle sürdürdü: “İlkeğitimimiz 7–8 Haziran tarihlerinde yapılacak. Bu etabı geçen kursiyerlerimiz,EAYK yarışlarına katılacaklar. Bu sayede kursiyerlerimiz temel bilgileredinmenin yanı sıra yarış tecrübesini de yaşayacaklar. Eğitimler Sığacık TeosMarina’da yapılacaktır.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv