Yelkenli Yat eğitimleri başlıyor

  • 0
  • 1.364
Yazı Boyutu:

DTO İzmir Şubesi ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü, 18 yaş üstü gençlere yelkenli yat kullanma eğitimi verecek. Kursiyerler, eğitimin ardından yat yarışlarına katılacak. DTO İzmir Şubesi’ne yapılacak başvurularda son tarih 15 Kasım Perşembe. İlk eğitim ise 17 Kasım’da.   
 
Toplumda deniz sevgisinin oluşturulması yönünde çeşitli faaliyetler gerçekleştiren Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, bu felsefe doğrultusunda yeni bir çalışmayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.
DTO İzmir Şubesi ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü (EAYK) tarafından denizciliğe ve yelken sporuna ilgi duyan, ancak maddi imkanları kendi başına eğitim almaya yeterli olmayan 18 yaş üstü yetişkinlere yelkenli yat kullanma eğitimi verilecek.
DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, proje ile eğitime katılacak kursiyerlere temel denizcilik bilgileri ve yelkenli yat seyir tecrübesi kazandırılacağını, başarılı olan kursiyerlere lisans çıkartılarak yelken sporuna devam ettirilmelerinin sağlanacağını söyledi.
Kursiyerlerin eğitim sonrasında DTO İzmir Şubesi ve EAYK tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan yat yarışlarına katılmalarının sağlanacağını vurgulayan Dologh, “Eğitim için uygun şartları taşıyan kursiyerler seçildikten sonra 17 ve 18 Kasım tarihlerinde eğitime tabi tutulacaklar. Teorik eğitimlerin ardından EAYK tarafından temin edilen teknelerle denize açılarak uygulamalı eğitim gerçekleştirilecek” diye konuştu.
Başvuruların 15 Kasım Perşembe günü sona ereceğini kaydeden EAYK Komodoru Mehmet Yaşar Akçay ise, proje ile ilgili şunları söyledi:
“Başvuruların DTO İzmir Şubesi’ne yapılacağı eğitim programına 18 yaş üstü yetişkinleri kabul ediyoruz. Adaylar sağlık kurumlarından alacakları sağlık raporlarını getirmek ve yüzme bildiklerine dair beyanda bulunmak koşullarını tamamlayınca eğitime alınacaklar. İlk eğitimimiz 17 – 18 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak. Eğitimlerimiz temel denizcilik ve yelken bilgilerini içeren teorik derslerden ve yelkenli tekne üzerinde uygulama derslerinden oluşacaktır.  Bu etabı geçen kursiyerlerimizi EAYK yarışlarına dahil edeceğiz. Bu sayede kursiyerlerimiz temel bilgiler edinmenin yanısıra yarış tecrübesini de yaşayacaklar. Eğitimler Sığacık ‘ ta Teos Marina’ da yapılacaktır.”
Kasım 2012-Mayıs 2013 ayları arasında gerçekleştirilecek olan eğitimler, ayda bir kez olacak şekilde planlanacaktır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv