Yelkenli yat kullanma eğitimi devam

  • 0
  • 1.057
Yazı Boyutu:

DTO İzmir Şubesi ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü tarafından düzenlenen yelkenli yat kullanma eğitimi devam ediyor. Kursiyerler, teorik eğitimlerin ardından uygulamalı eğitimlere denizde devam ediyorlar.
 
DTO İzmir Şubesi ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü (EAYK) tarafından denizciliğe ve yelken sporuna ilgi duyan, ancak maddi imkanları yeterli olmayan 18 yaş üstü yetişkinlere yönelik olarak düzenlenen yelkenli yat kullanma eğitimleri devam ediyor. Sığacık Teos Marina’da gerçekleştirilen eğitimlerde, kursiyerler verilen teorik eğitimlerin ardından teknelerle denize açılarak uygulamalı eğitimlerini tamamlıyorlar.
 
DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, proje ile eğitime katılacak kursiyerlere temel denizcilik bilgileri ve yelkenli yat seyir tecrübesi kazandırıldığını, başarılı olan kursiyerlere lisans çıkartılarak yelken sporuna devam ettirilmelerinin sağlanacağını söyledi. Vatandaşlar tarafından eğitime büyük ilgi gösterildiğini kaydeden Dologh, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini belirtti. 
EAYK Komodoru Mehmet Yaşar Akçay ise, eğitim için yapılan başvurular sonucunda 2013 yılı Mayıs ayına kadar devam edecek bir program oluşturduklarını ve her ay düzenli olarak bu programı gerçekleştirdiklerini anlattı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv