Yemek yemek hiç bu kadar keyifli olmamıştı…

Yazar Sibel Güngör’ün yeni kitabı Neşeli Tabaklar piyasaya çıktı.  İzmir’deki ilk etkinliğini Alsancak Coffeeco’da gerçekleştiren Güngör, 29 Nisan Cuma günü saat 15.30’da Karşıyaka Belediyesi’nin desteğiyle Kent Resto Girne Tesisleri’nde bir etkinlik daha yapacak. ‘

  • 0
  • 32.259
Yemek yemek hiç bu kadar keyifli olmamıştı…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yazar Sibel Güngör’ün yeni kitabı Neşeli Tabaklar piyasaya çıktı.  İzmir’deki ilk etkinliğini Alsancak Coffeeco’da gerçekleştiren Güngör, 29 Nisan Cuma günü saat 15.30’da Karşıyaka Belediyesi’nin desteğiyle Kent Resto Girne Tesisleri’nde bir etkinlik daha yapacak. ‘’Sağlıklı Olan Sıkıcı Değildir’’ başlıklı seminerle Karşıyakalılar'la buluşacak olan Güngör, burada anne ve çocuklarla keyifli bir Neşeli Tabaklar Atölyesi de gerçekleştirecek. Güngör, ayrıca 30 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’de Agora Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek imza gününde kitapseverlerle biraraya gelecek.
 
Neşeli Tabaklar’ın tanıtımı, imza günü ve atölye çalışmaları için İzmir’e gelen  Güngör, bizimizmir.net'in konuğu oldu. Didem Ayas'ın Güngör'le çocuklarda sağlıklı beslenmenin önemi üzerine gerçekleştirdiği keyifli ropörtajı siz de keyifle okuyacaksınız....
 
Didem Ayas- Sibel hanım İzmir’e hoş geldiniz. Sağlıklı beslenmenin, özellikle çocuklarda sağlıklı beslenmenin önemine değinir misiniz?
Sibel Güngör- Sağlıklı beslenme anne karnında başlayan bir süreç. Öyle ki, tat alma duygusu da anne karnında başlıyor. Çocuklara bebeklikten itibaren sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak, ağız tadını da gözeterek adım adım sağlıklı besinlerle tanıştırmak çok önemli.Sağlıklı beslenmeyi sıkıcı olmaktan çıkararak ileride meydana gelecek obezite olasılığını ortadan kaldırabiliriz. Ülkemiz doğal sebze, meyve ve baklagiller açısından oldukça zengin. Sağlıklı olanı sevilen ve tercih edilen besinler olarak çocuklarda alışkanlığa dönüştürmek ebeveynlere bağlı. Dolayısıyla biz sağlıklı aile yemekleri diye bir ana başlıktan söz edebiliriz. Böylece; hareketli, başarılı, yeteneklerini yaratıcı alanlarda kullanabilen, özgüveni yüksek bir nesil yetiştirmiş oluruz.
Ben de bebeklikten itibaren çocuklarımı sağlıklı besinlere yönlendirdim. Kitaplarımdaki her bir tarif güvenilirdir, çocuklarımda denemediğim hiçbir tarife yer vermedim. Yazdığım herşeyi araştırdım ve tecrübe ettim.

DA--İlk kitabınız “Bebeğimin Beslenme Kitabı” neleri içeriyor?
SG-Bebeğimin Beslenme Kitabı, sağlıklı beslenmeyi bebeklikten itibaren ele alan Türkiye’deki ilk kitap. Bebek beslenmesinde bir başucu kitabı oldu. Ek gıdalara başlangıç, ilerleme, hangi besin ne zaman ve nasıl verilir, bebeğin ağız tadı sağlıklı yönde nasıl geliştirilir tüm bunları anlatan bir kitap. Aylara göre tek tek denenmiş ve  fotoğraflı 100’ün üzerinde tarifin olduğu zengin içerikli bir kitap.

DA--Ülkenin pek çok kentinde sağlıklı ve neşeli tabaklar  etkinlikleri düzenliyorsunuz. Bu etkinliklerin başlama sebebi ve oradaki deneyimlerinizden söz eder misiniz?
SG-Sadece ülkemizde değil dünya çapında toplumların büyük sorunu haline gelen obeziteyle savaşmayı, toplumda sağlıklı beslenmeyi, özellikle de çocuklarda sağlıklı beslenme alışkanlığını yaygınlaştırmayı bir sosyal sorumluluk görevi olarak benimsedim. Etkinlik yaptığımız illerde birbirinden farklı beslenme alışkanlıklarına rastlansa da bizim insanımızın toprakla kurduğu bağ çok kuvvetli. Toprakta yetişen ve yüzde yüz sağlıklı besinlere eğilimi var. Neşeli Tabaklar Etkinlikleri söyleşi ve seminerlerle devam ettiği için hem eğlenip hem bilgilenme olanağı sağlıyor. İlgi ve katılım umut verici. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Koruncuk Vakfı ile birlikte çeşitli çalışmalarda da yer alıyorum. Aslında hepimizin desteklemesi ve sorumluluk hissetmesi gereken önemli bir konu sosyal sorumluluk.
 
DA--Hamilelik sonrası anne beslenmesi ne kadar önemli?
SG-Bütün kadınlar hamilelikten sonra eski kilolarına dönememekten şikayetçidir. Hamilelik öncesi, hamilelik dönemi ve emzirme dönemindeki beslenme çok önemli. Bu dönemde alınan kilolar çok zor veriliyor. Ben diyete inanmıyorum. Diyet, sağlıksız beslenmenin sonucudur ve sıkıcıdır! Sıkıcı diyetler yerine sağlıklı yemek pişirmeyi, sağlıklı beslenmeyle birleştirdiğim tarifleri ve fit kalmanın püf noktalarını kadınlarla paylaştığım bir platform oluşturdum. Bu da Fit Anne hareketine dönüştü ve büyüyerek devam ediyor.

DA--Biraz da bu ay çıkan yeni kitabınız Neşeli Tabaklar'dan bahsedelim isterseniz…
SG-Neşeli Tabaklar’ı hem çocuklar hem biz anne-babalar için yaptım. Herkese sağlıklı yemeklerin de eğlenceli olabileceğini göstermek istedim. Kitabın sloganı ‘Sağlıklı olan sıkıcı değil ki!’ İçinde sebzeler, meyveler, kuruyemişler ve daha birçok sağlıklı besinle hazırlanmış eğlenceli tarifler var.
Bu tarifleri anne-babalar çocuklarıyla birlikte kolayca hazırlayabilirler.

DA--Neşeli Tabaklar Atölyesi ile ebeveyn ve çocukların birlikte hazırlayacağı atölye çalışmalarınız var. Bu atölyelerden neyi hedefliyorsunuz?
SG-Atölye çalışmalarını çok önemsiyorum çünkü anneler babalar ve çocuklar eğlenerek birlikte birşeyler üretmeyi ve sağlıklı beslenmeyi pekiştirmiş oluyorlar. Sağlıklı beslenmeyi sıkıcı olmaktan çıkarıp eğlenceli bir hale getiriyoruz. İzmir’de de BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi’nin desteğiyle Neşeli Tabaklar Atölyesi etkinlikleri düzenliyoruz ve İzmirliler yoğun ilgi gösterdiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrasında da İzmir’de de etkinliklerin kapsamını geliştirerek sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayan etkinliklere devam edeceğiz. Gelişen bir toplum için çocuklara yatırım yapmamız lazım. Sağlık beslenmek sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek demektir. Benim peşinde olduğum şey işte bu. Toplumun gelişmesine katkıda bulunmak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mizah yaşamdaki çelişkilerden doğar

Müzik yapmak nefes almak kadar önemli

Hakan Aysev: Benim tek kahramanım Annem

Şeker Ağa konuk

Kendi romanlarımın kapaklarını kendim tasarlayıp yağlıboya tabloya işliyorum

Huzurlarınızda Yücel Erten!

Arşiv