Yeni stadının ihalesi yapıldı

  • 0
  • 694
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin projesini hazırladığı DoğanlarStadyumu’nun ihalesi yapıldı. Teknik standartları ve ulaşım kolaylığı bakımındanİzmir’in en önemli spor alanlarından biri olacak olan Doğanlar Stadyumu 550günde tamamlanacak

 

İzmir’in futbolda hak ettiği yere gelmesi için altyapıolanaklarının artırılması ve yeni stadyum yapılmasıyla ilgili tartışmalar vedeğerlendirmeler sürerken, Bornova Belediyesi UEFA standartlarındaki DoğanlarStadyumu’nun yapımı için düğmeye bastı. Bornova Belediyesi, Ankara Caddesiüzerindeki Naldöken Kavşağı’ndan kolaylıkla ulaşılabilen 10 bin seyircikapasiteli yeni stadın ihalesini gerçekleştirdi.  İhalenin önümüzdeki bir ay içindesonuçlanması bekleniyor.

Doğanlar Hurdacılar Sitesi’nin karşısındaki 1410, 1412 ve1607 sokaklar arasında kalan 21 bin 658 metrekare alanda yapılacak UEFAstandartlarındaki Doğanlar Stadyumu’nda 186 araçlık otopark da bulunacak. 4adet sporcu soyunma odası, 2 hakem odası, 4 antrenör odası, 2 ilkyardım odası,saha amiri odası, gözlemci odası, doping kontrol noktası, idari ofisler,personel soyunma odası bulunacak.

Ayrıca  temizlik vemalzeme odaları, seyirci tuvaletleri, seyirci fuayesi ve kafeteryası, basınfuayesi, basın toplantısı salonu, televizyon ve radyo anlatım odaları da yeralacak.  Doğanlar Stadyumu’ndaengellilerin spor karşılaşmalarını izleyebilmesi için de altyapı düzenlemeleriyapılacak. İhale şartnamasine göre 550 günde tamamlanması planlanan stadyumunyüzde 10’u 2013’de yüzde 80’i 2014’te kalan yüzde 10’luk bölümü de 2015 yılındatamamlanacak.

 

Spor alt yapısına yatırım

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 4.5yıldır ilçede amatör ve profesyonel spor dallarına verdikleri desteklerinkarşılığını şampiyonluklar ve madalyalarla aldıklarını söyledi. Her yılbinlerce Bornovalıya spor imkanları sunarak vatandaşların sağlıklı bir yaşamsürmelerine de katkıda bulunmaya amaçladıklarını söyleyen Başkan Sındır,“İzmir’in en önemli ihtiyaçlarından birisi de yeni ve modern bir futbolstadyumu idi. İzmir’in yeni stadyumunun Bornova’da olması gerektiğine kararverdik ve harekete geçtik. Ulaşım bakımından en kolay olacak noktayı seçipalanımızı belirledikten sonra proje çalışmalarını tamamladık. Bugün yenistadyumumuzun ihalesi yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

Futbol Türkiye’de ilk kez Bornova’da oynandı

Tarihçiler, Türkiye'de ilk futbol maçının Bornovaçayırlarında oynandığını belirtiyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun belli başlıticaret limanlarındaki kentlere yerleşen İngilizler futbolu ülkemize getirenkişiler olmuş. Osmanlı topraklarında ilk futbol maçının 1875'te Selanik'teoynandığı biliniyor. 1877 yılında ise İzmir'in Bornova çayırlarında futbolmaçlarının yapıldığı tarih kayıtlarında yer alıyor. Bornova semtine yerleşmişve pek çoğu tütün ve pamuk ticaretiyle uğraşan İngiliz aileleri arasındaBornova çayırlarında futbol oynanmaya başlamış. Bu ünlü aileler arasındaLafontaine'ler, Giraud'lar, Whittall'ler ve Charnuad'lar ön planda yer alıyor.Daha sonra futbol İngiliz ailelerin İstanbul'a taşınması üzerine 1895'teKadıköy ve Moda'da oynanmaya devam etmiş.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv