Yeni Türk Ticaret Kanunu’ndaki gelişmeler aktarıldı

  • 0
  • 1.299
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen “Taşıma Sigortaları: Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Uygulamaları” konulu panelin konuğu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış Tozar oldu. Tüm güren süren etkinlikte, Yeni Türk Ticaret Kanunu’ndaki gelişmeler aktarıldı.
 
DEÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit’in ev sahipliğinde gerçekleşen panelin açılışına,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış Tozar, Milli Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yunak, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Açılışta konuşan DEÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğundan bu yana denizciliğe büyük önem verdiğini belirterek, “Boğazlar ve Ceyhan Körfezi’nin, dünya denizciliğindeki önemini yadsımak mümkün değildir. Denizcilikle ilgilenen herkesin deniz sigortacılığı konusuna gereken önemi vermek zorundadır” dedi. 
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış Tozar ise göreve geldikten sonra “denizticareti.gov.tr” yi hayata geçirdiklerini belirterek, “Türk denizciliğindeki istatistik verileri hazırlayarak, bu siteden vermeye başladık. Sitemizde, dünyadaki denizcilik alanındaki tüm gelişmeleri, analizleri, ikinci el gemi piyasası gibi birçok alanı analiz eden çalışmalara yayınlıyoruz. Müdürlüğümüz bugüne kadar, Yeşil Liman, Engelsiz Denizler, Teknepark Projeleri’ni başarıyla hayata geçirdi” dedi.  Milli Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yunak, Türkiye’de denizcilikle ilgili ilk kanunun 1956 yılında yürürlüğü girdiğini, son değişikliklerin ise 2012 yılında yürürlüğe giren 6102 sayılı kanunla yapıldığını ifade etti. Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Türk Loydu’nun 135 teknik personeli ile denizcilik sektöründe faaliyet gösteren sigorta şirketleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedavaya versekte alan yok

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

Arşiv