Yeni yıl coşkusu el emeğiyle artıyor

Yeni yıla umutla girmek ve evlerini el emeği ürünlerle süslemek isteyenler için İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) tarafından keçeden yeni yıl süsleri yapım atölyesi ile Ebru kursu gerçekleştirilecek.  İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Bölümü baskı stüdyosunda yapılacak eğitimler kapsamında keçeden yeni yıl ruhuna uygun süslerin yapımı öğretilecek.

  • 0
  • 623
Yeni yıl coşkusu el emeğiyle artıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yeni yıla umutla girmek ve evlerini el emeği ürünlerle süslemek isteyenler için İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) tarafından keçeden yeni yıl süsleri yapım atölyesi ile Ebru kursu gerçekleştirilecek.  İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Bölümü baskı stüdyosunda yapılacak eğitimler kapsamında keçeden yeni yıl ruhuna uygun süslerin yapımı öğretilecek.  Ebru yapım teknikleri kursunda da katılımcılar, geleneksellikle bugünün tasarımını harmanlayacak.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nesrin Oruç Ertürk,  Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ile Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite Kurnaz’ın keçeden süs yapım kursunu vereceğini belirterek, “Bu günlerde 2016 yılını geride bırakmaya hazırlanıyoruz. 2017 yılının daha fazla umut, sevinç, mutluluk getirmesi için evleri keçeden yapılmış yeni yıl süsleri ile dekore etmenin nasıl olacağını düşündük.  Atölyede katılımcılarımız yeni yıl temalı keçeden yılbaşı süsleri yapmayı öğrenecek. Ayrıca keçe ile birlikte boncuk, pon pon ve sim kullanarak dört saat boyunca eğlenceli bir zaman geçirirken çok sayıda dekoratif parça da üretebilecekler” dedi. Yrd. Doç. Dr. Ertürk, kursun 15 Aralık’ta yapılacağını da bildirdi.

‘Ebru’nun sırları çözülecek’
Etkinlikler kapsamında 19 Aralık’ta moda ve tekstil tasarımına yönelik Ebru kursu da yapacaklarını aktaran Yrd. Doç. Dr. Ertürk, katılımcıların Ebru yapım tekniklerini, malzemelerini öğrenmesinin yanı sıra kumaşa uygulama da yapacaklarını söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv