Yeni Yüzüne Kavuşuyor

“Tepecik Benim Hastanem” Sloganıyla yola çıkan Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bağışçılar, destek kuruluşlar, hastane yönetimi ve çalışanlarının çabalarıyla yeni bir yüze kavuşmaya başladı.

  • 0
  • 694
Yeni Yüzüne Kavuşuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

“Tepecik Benim Hastanem” Sloganıyla yola çıkan Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bağışçılar, destek kuruluşlar, hastane yönetimi ve çalışanlarının çabalarıyla yeni bir yüze kavuşmaya başladı. Yaklaşık iki senedir yenilenen birimleriyle daha ferah ve konforlu hale gelen hastanede en son Ameliyathane Çocuk Oyun Alanı,  Çocuk Röntgen Odası gibi farklı alanlar yapılırken 2. Cerrahi Kliniği, Personel Yemekhanesi  ve Klinik Mühendislik Birimi de yenilendi.

SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yenilenen birimler Doç. Dr. Nejat Aksu Konferans Salonunda yapılan törenle hizmete başladı. Törene İzmir Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, sağlık yöneticileri, bağışçılar ve sağlık çalışanları katıldı.

Tepecik Hastanesi Büyük Bir Aile..
Yenilenen ve yeni açılan birimlerin açılış töreninde konuşan İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu "Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi teknik ekibinden yönetimine, hemşirelerinden doktorlarına kadar büyük bir aile. Tepecik sadece İzmir ve Ege bölgesine değil tüm Türkiye'ye hizmet veren bir hastane.  Hastanede bazen Bakanlık desteğiyle, bazen hastanenin kendi kaynaklarıyla gerçekleşen katkılardan en değerli ve anlamlısı gönüllü bağışçılardan gelen katkılardır. Bağışların halkımıza yansıması da bizi çok duygulandırıyor. Bundan dolayı bu birimlerin yenilenmesine vesile olanları ve maddi-manevi bunu destekleyenleri tebrik etmek gerekiyor. Bizler Kuzey ailesi olarak 18 Sağlık Tesisiyle çalışıyoruz. Kurumlarımızın bazıları fiziki olarak yeni oldukları için bu tarz sorunlarımız yok. Ancak eski binalarda hizmet veren hastanelerimizde bu sorunlar olabilmekte. Bu sorunları düzeltip, halkımızın memnuniyetini artırmak için hiç durmadan yeni projeler üretiyoruz.  Bu birimlerin açılışında, yapılmasına vesile olan teknik ekibe, hastane yönetimine, bağışçılara ve yeni projeler konusunda önümüzü açan Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Tepecik Benim Hastanem...
SBÜ Tepecik EAH Yöneticisi  Prof. Dr. Gökhan Akbulut ise "Hastanemiz bölgenin önemli referans merkezlerinden biri ancak binamız eski. Buna rağmen bu binada biz yılda yaklaşık 3 milyon kişiye hizmet veriyoruz. Hemen hemen Türkiye'nin tüm illerinden hasta alıyoruz. Pek çok hizmeti sağlayan Hastanemiz için hem Genel Sekreterliğimizin ve Sağlık Bakanlığımızın destekleriyle hem de gönüllülerin yaptığı bağışlarla hastanemiz giderek güzelleşiyor. Bu sadece bir servis yaparak değil aynı zamanda bir resim bağışlayarak ya da buraya gelip birimlerin inşaatında çalışan öğrencilerimizin gösterdiği gibi bir çaba harcayarak da oluyor. Bazen üniversite öğrencilerimiz gelip çeşitli organizasyonlarda yardımcı oluyorlar. Dolayısıyla herkesin sahiplendiği bir hastane olmak istiyoruz. Zaten kamu hastaneleri halkındır ve bizim hastanemizin sloganı olan "Tepecik Benim Hastanem” de buradan geliyor. Yapılan tüm yenilikler işte bu ruhla yapıldı. Tüm birimlerin yenilenmesinde emeği ve yardımı geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Törende yenilenen birimlere destek sağlayan bağışçılar sahneye davet edilip konuşma yaparken "Çocuk Röntgen Odası" nı bağışlarıyla özel olarak dizayn eden ve renklendiren Özel İzmir SEV Ortaokulu adına teşekkür belgelerini ve plaketlerini Okul Müdürü Sedef Özyiğit ve öğrencileri aldı. Yapmış oldukları projelerle hastaneye katkı sağlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri adına ise Yrd. Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu’na plaket takdim edildi. Yine yenilenen birimlere destek sağlayan ve çocukların ameliyata korkmadan gitmesi için hastaneye akülü çocuk arabası hediye eden İşadamı Kemal Kılınak ve Kültür Park Rotory Kulubü Dönem Başkanı Pınar Girginkardeşler’in de plaketlerini almasının ardından açılan birimler önünde kurdele kesildi ve tören sona erdi.

Yenilenen Birimler
Ameliyathaneye girecek çocukların endişelerinin azaltılmasına, ameliyat korkularının giderilmesine yardımcı olmak amacıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Umut Vakfı bağışlarıyla "Ameliyathane Çocuk Oyun Alanı" yapıldı.
Çocukların röntgen çekimi esnasında korku ve endişelerini azaltacak olan "Çocuk Röntgen Odası" Özel İzmir SEV Ortaokulu bağışlarıyla özel olarak dizayn edildi.

Yıllık ortalama 2000 kişinin tedavi olacağı 2. Cerrahi Kliniği yenilendi.

Hastane personellerine daha hijyenik, hızlı hizmet verilmesi ve estetik bir görünüm elde edilmesi amacıyla günlük ortalama 1600 personelin hizmet alacağı “Personel Yemekhanesi” yenilendi. Yapılan yenileme çalışmaları ile hem personel hem de hasta memnuniyeti arttırıldı.

Hastane için bir diğer önemli alan “Klinik Mühendislik Birimi” de ihtiyaçlara göre yenilenerek çalışan personelin memnuniyetinin artması sağlandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv