Yenilenen Narlıdere

  • 0
  • 782
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Eylül ayı Belediye Meclisinde yenilenen ve gelişen Narlıdere’yi anlattı. Başkan Batur baştan aşağıya değişen ve modernleşen Narlıdere’nin yeni yüzüyle daha sağlıklı hizmet vermesi amaçladığını söyledi.
 
Narlıdere’nin Katma Değeri Yükselecek
Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Eylül ayı olağan meclis toplantısında Narlıderenin, başlatılan ve hızla devam eden çalışmaları ile ilgili bilgi veren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, özellikle Mithatpaşa caddesi üzerindeki çalışmaların Narlıdere’ye çok fayda sağlayacağını belirterek “Narlıdere Mithatpaşa caddesi üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar için öncelikle Başkan Aziz Kocaoğlu’na tüm Narlıdereli vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz Mithatpaşa Caddesi üzerindeki Fiziki çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar sırasında bazı şikâyetler alıyoruz, toz ve trafik akışı ile ilgili fakat Narlıdere’nin can damarı olan bu caddede yapılan yenileme ve güzelleştirme çalışmaları tamamlandığında Narlıdere’nin katma değeri yükselecek ve daha da güzelleşecektir” dedi.
 
Narlıdere Ancak Böyle Radikal Kararlarla İle Oluşturulur
Mithatpaşa caddesi üzerinde yapılan çalışmalar devam ederken daha önceden vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendiren Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur, Güngören ve Mithatpaşa caddesinde sürekli şikâyet konusu olan konteyner sorunu için devrim niteliğinde aldıkları karardan bahsederek  “ Yapılan çalışmalar ile sağlıklı bir yapıya kavuşan Mithatpaşa Caddesinde konteynerlerin kaldırılması ve sonrasında saatli ve torbayla çöplerin toplanması kararını aldık. Mithatpaşa caddesi ve Güngören Caddesi üzerinde uygulamaya başladığımız bu çalışma ile ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Broşür, billboard ile yapılan bilgilendirmenin yanı sıra ekiplerimiz bizzat vatandaşları ziyaret ederek bilgi verdiler ve çöplerini koymaları için çöp poşetleri dağıttık. Alışılmış bir düzeni değiştirmek başta biraz sıkıntılar yaratabilir ancak hep birlikte vatandaşla omuz omuza bu meseleyi de halledeceğiz. Narlıderelilerin desteğini bekliyoruz çağdaş Narlıdere ancak böyle radikal kararlarla ile oluşturulur diye düşünüyoruz” dedi
 
 Narlıdere’ye Yakışan Bir Meydan
Uzun zamandır Narlıdere’nin bir prestij alanı olan Ahmet Priştina Demokrasi Meydanında gerekli düzenleme ve iyileştirmelerin yapılmasını planlandıklarını belirten Abdül Batur Demokrasi meydanında bir rölyef ve çevre düzenlemesi çalışması başlatıyoruz. Bununla ilgili projelerimiz hazır. Demokrasi meydanına bir kimlik kazandırılacak kurtuluş savaşından Atatürk devrimlerinin yansıtılabileceği ve devrim şehitlerinin büstlerinin yer aldığı meydanda özellikle yeni Atatürk heykeli ile Narlıdere’ye yakışan bir meydan ortaya çıkarmak istiyoruz. Demokrasi Meydanı çalışmalarına önümüzdeki ay içerisinde başlayacağız” dedi.
 
 Rauf Denktaş Narlıdere’de Yaşatılacak
Geçtiğimiz aylarda Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak Kıbrıs’a yapılan ziyaret sonrasında, Narlıdere Belediye Meclisi tarafından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Denktaş’ın adının, Limanreis mahallesinde yapılması planlanan parka verilmesi kararı alınmıştı. Bu karar gereği Eylül ayı meclis görüşmelerinde bir açıklama yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Limanreis mahallesinde 4500 metrekare olarak terki yapılmış bir alan var, bu alanı daha önceden Narlıdere Belediye Meclisi tarafından rahmetli Rauf Denktaş parkı olarak adı koyulmuştu. Bu park için gerekli çalışmalara başladık ve bir ay sonra açılışını Kıyı Ege Belediyeler Birliğini ziyaret edecek olan Kıbrıslı Belediyeler ile birlikte rahmetli Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş'ın katılımı ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Arşiv