Yerel Yöneticilikte Örnek Olacağız

  • 0
  • 534
Yazı Boyutu:

Yerel seçimlerdeyüzde 71’lik rekor oy oranıyla Karşıyaka Belediye Başkanı seçilen Hüseyin MutluAkpınar resmen göreve başladı. Mazbata ve devir teslim töreninin ardındangörevi devralan Akpınar, “Karşıyaka’nın yüzde yüzünü kucaklayacağız ve yerelyöneticilikte rol model olacağız” dedi. Eski başkan Cevat Durak ise görevigönül rahatlığıyla devrettiğini söyledi. Doğum gününü de kutlayan Akpınar içinpasta kesildi. Yeni başkanı ailesi de yalnız bırakmadı. Akpınar tören boyunca,babasının Ereğli Belediye Başkanı seçildiğinde taktığı kravatı taktı.    

İlk tören, ZiyaGökalp Kültür Merkezi’ndeki, İlçe Seçim Kurulu’nda yapıldı. Ailesi ve meclisüyeleriyle birlikte mazbatasını almaya gelen Başkan Akpınar’ı, salonu dolduranyüzlerce Karşıyakalı karşıladı. Alkışlar arasında sahneye çıkan Akpınar,mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mümtaz Erdoğan’dan aldı. Duygulu anlaryaşayan Akpınar, “Ben iki onurlu kimlik taşıyorum. Biri CHP, diğeri KarşıyakaSpor Kulübü kimliğidir. Bugünlere gelmemi sağlayan bu iki kimliktir. Yüzde 71oy oranı ile Karşıyaka’da Cumhuriyet tarihinin en yüksek oyunu aldık.  Hedefimiz Türkiye’ye mesaj vermekti. Bunubaşardık. Biz yüzde 100’e hizmet edeceğiz ve bir sonraki seçimlerde de yüzde100 oy oranını hedefleyeceğiz” dedi. Akpınar’la birlikte meclis üyeleri demazbatasını aldı. Mazbata töreninin ardından meclis üyeleri ile birlikte toplufotoğraf çektiren Başkan Akpınar daha sonra Adliye Binası önündeki AtatürkAnıtı’na, CHP İlçe Başkanı Ali Karaege ile birlikte çelenk koydu.               

BABASININKRAVATINI TAKTI
 İkinci tören ise belediyebinası önünde yapıldı. On yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Cevat Durak,düzenlenen devir teslim töreni ile makamı yeni başkana devretti. Yaptığıhizmetlerden dolayı Cevat Durak’a teşekkür eden Başkan Akpınar, “GençlikKolları’ndan başlayarak bugünlere kadar geldim. Türkiye’nin içinde bulunduğusiyasi tabloda, Karşıyaka’dan önemli bir ses vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.Yerel yöneticilikte rol model olacağız. Türkiye’nin gözü bizim üzerimizdeolacak. Bekle bizi Türkiye” diye konuştu. Taktığı kravatın babasının başkanlıkmakamına oturduğu kravat olduğunu açıklayan Akpınar, uğur için taktığınısöyledi.                

“GÖNLÜMRAHAT”
Görevi gönülrahatlığı içinde devrettiğini söyleyen devreden Cevat Durak ise “10 yıl boyuncagörevi onurumla, şerefimle yaptım. Bayrağı yukarıda tutarak, benden daha gençve daha başarılı olacağına inandığım Hüseyin kardeşime görevi devrediyorum.Umarım her şey onun için ve Karşıyaka için iyi olur ve bundan sonrakiseçimlerde hedefi yüzde 80 olarak koyarız” dedi.                

PASTAKESTİLER
 Devir teslimtöreninin ardından başkanlık makamına geçildi. Görevi devreden Durak, yeniBaşkan Akpınar’a belediyenin mührünü verdi ve devir teslim tutanaklarıimzalandı. Aynı zamanda doğum gününü de kutlayan Akpınar için bir de pastakesildi. Akpınar, eski başkan Durak’ı aracına kadar uğurladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv