Yeşil Papağanlar Mevsimleri Aşka Çağırıyor…!

Yeşil papağanlar, mesken tuttuğu Ege Üniversitesi Kampüsü ve Rektörlük Bahçesi’nde hoş görüntüler oluşturuyor. Kampüste değişik kuş seslerini duydukça kafasını kaldıran herkesin sevgilisi oluyorlar.

  • 0
  • 593
Yeşil Papağanlar Mevsimleri Aşka Çağırıyor…!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yeşil papağanlar, mesken tuttuğu Ege Üniversitesi Kampüsü ve Rektörlük Bahçesi’nde hoş görüntüler oluşturuyor. Kampüste değişik kuş seslerini duydukça kafasını kaldıran herkesin sevgilisi oluyorlar.

 Son günlerde Ege'de şiddetli rüzgar ve soğuk hakim. Ağaçlar devriliyor, çatılar uçuyor. İzmir’in her zaman kalabalık görmeye alışılan meydanları, yeşil alanları ve tarihi çarşıları soğuk havayla birlikte sessizliğe ve dinginliğe gömüldü. Ege Üniversitesi Kampüsü ve Rektörlük Bahçesi’nin kışa inat, her şeye rağmen meskenlerini terk etmeyen, anlamlı ve coşkulu bir yaşam için mevsimleri aşka çağıran aktörleri var.

Sert rüzgârdan ve soğuktan etkilenmeyen, doğanın renkleri, yaşam denilen senaryonun vazgeçilmez aktörleri olan bu kuşlar Ege’ye ayrı bir güzellik katıyor. Çoğu zaman insanlar farkında bile değil onların. Büyülü ve sanılandan çok daha renkli bir dünyaları var. Bir yaşam savaşı veriyorlar; açlıkla, soğukla, doğal düşmanlarıyla. Ege Üniversitesi’nde hayata renk veren kuşlardan çokça görmek mümkün. Soğuğa rağmen insanların içini ısıtan bu kuşlardan en renkli olanı ise yeşil papağanlar. Ortama 40 santimetre boyunda, yeşil rengi, uzun kuyruğu, kırmızı gagası, bazılarının boynunda bulunan siyah halkaları ile papağanlar,  uçarken çıkardıkları yüksek çığlıkları ile kampüste dikkat çekiyorlar.

Çevre bilincini geliştirmeye yönelik örnek uygulamaları, enerji, atık ve ulaşım politikaları ve yeşil kampüsler oluşturma konusundaki yatırımlarıyla Ege Üniversitesi, kuşların şehirde sığındıkları çok az bulunan ayrıcalıklı yerleşimlerden birisi. Yeşil papağanlar, Ege Üniversitesi Kampüsü’nde ve Rektörlüğü Bahçesinde ki ağaçlarda daha rahat yuva kurabilmeleri için uygun ortam buluyorlar. Bünyesinde Tabiat Tarihi Müzesi, Botanik Bahçesi, Böcek Müzesi, Zooloji Koleksiyonu ve Su Ürünleri Müzesi bulunduran Ege Üniversitesi, oluşturduğu habitatlarla farkındalık yaratıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv