Yine, yeni , yeniden

  • 0
  • 1.924
Yazı Boyutu:

İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl 31 Ağustos’ta 81. kez yepyeni bir heyecan ve bambaşka fuar sloganı ile kapılarını açıyor. 9 Eylül tarihine kadar sürecek fuara bu yıl 1090 firma katılıyor. Ortalama ziyaretçi sayısı 1.5 milyon olan fuara bu yıl rekor katılım beklediklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “Bu sene fuarda herkes ilgi alanına göre istediği her şeyi bulacak, gezecek ve eğlenecek” diye konuştu.
 
 
Türkiye’nin ilk fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yılki organizasyon ile 81. yaşını kutlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz yıl 1083 olan katılımcı firma sayısının bu yıl 834’ü yerli olmak üzere 1090’a çıktığını söyledi. Aydoğan, bu sene fuara katılımcı ülke sayısının 64, katılımcı il sayısının 37 olduğunu, geçen yıl 68 dönüm üzerinde kurulan fuarın bu yıl 73 dönümde gerçekleşeceğini vurguladı.
 
31 Ağustos – 9 Eylül tarihleri arasında açık kalacak 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ana temasının “Yaşamın Her Alanında Tasarım” ve partner ülkenin Latin Amerika ülkeleri olduğunu hatırlatan Aydoğan, onur konuğu ilin ise üç semavi dinin yüzyıllardır yaşadığı Hatay olduğunu söyledi.
Başkan Vekili Aydoğan, kent ekonomisine ciddi katkılar sağlayan İzmir Enternasyonal Fuarı için bu yıl güvenlik kadrosunun takviye edildiğini, fuar süresince bini aşkın kişinin görev yapacağını açıkladı. İzmir Fuarı’nın kurulduğu günden bu yana her zaman ilgi odağı olduğunu hatırlatan Aydoğan, “Her yıl teması, partner ülke ve konuk ilimizle birlikte dünyanın ilgi çekeceği konularda fuar düzenliyoruz. Bu yılki fuarımızda ise herkes aradığını bulacak. 30’un üzerinde etkinliğin yer alacağı fuara sevilen sanatçılar renk katacak. Partner ülkelerimizle birlikte fuarda adeta bir Latin rüzgarı esecek. Latin ülkeleri ile İzmir arasında ticari boyutta ciddi artış yaşanacak. Ünlü modacılarımızın yaptığı tişörtler belirli noktalarda satılacak ve elde edilen gelir 2013 yılında İzmir’de yapılacak ENGELSİZMİR kongresi için kullanılacak” diye konuştu.
 
Gözümüz kulağımız KİK’te
Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, rahmetli Başkan Ahmet Piriştina’nın “İzmir’i fuarlar ve kongreler kenti yapacağız” sözlerinden hareketle göreve geldiği günden bu yana bu doğrultuda çalıştığını hatırlatarak, “Yeni fuar alanı için 26 milyon liralık kamulaştırma yapıldı ve 270 milyon liraya ihale edildi. İzmir’in en büyük yatırımlarından biri olan yeni fuar alanı için Kamu İhale Kurumu’nun 20 gün içinde bir karar vermesi gerekirken 2 aydır bekliyoruz. Yakında proje başlar ve bu yatırım İzmir’e hareketlilik getirir” diye konuştu. Aydoğan, fuar süresince düzenlenecek yemek organizasyonu ve kokteyllerle EXPO 2020 için lobi faaliyeti yapılacağını da söyledi. Dr. Aydoğan, enternasyonal fuarın dünya ligindeki yerini koruması için çalıştıklarını, bu yıl gerçekleştirilecek organizasyonlarla ortalama 1.5 milyon olan ziyaretçi sayısının üstünde bir katılım beklediklerini belirterek, “Rekor kıracağımıza inanıyorum. Bu yıl fuar çok renkli geçecek. Herkesin kendini bulabileceği, eğleneceği ve gideceği bir yer olacak” diyerek sözlerini tamamladı.
İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 19 ürün grubu yer alacak ve fuara giriş ücretlerinde ise bir artış gerçekleştirilmedi. Tam giriş 2 TL., öğrenci ise yine 1 TL. olacak.
 
 
Ünlü modacıların tişörtleri fuarda
Ünlü modacılar Özgür Masur ve Simay Bülbül 81. İEF için özel tişörtler tasarladı. Simay Bülbül’ün engellerin kanatlandığı dünya, Özgür Masur’un ise bedende yaşam bulan her insan, her zaman birilerine ihtiyaç duyar temasını işlediği tişörtler fuarda satışa sunulacak ve geliri ENGELSİZMİR 2013 Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri Kongresi yararına aktarılacak.
 
 
Fuarda özel bölümler
81. İEF’de motosiklet ve bisiklet tutkunları için 4 No’lu Hol’de 30 firmanın katıldığı bir bölüm yer alacak. 1-B No’lu Hol’de bilişim ve iletişim özel bölümü yer alacak. TIR’la katılım yapacak firmalar için Road Show Area alanı oluşturuldu. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray TIR’ları İzmir Fuarı’nda yer alacak. Araçlarda taraftar ürünlerinin satışı yapılacak.
 
 
Otomobiller yine gözde
Ağır tonajlı, hafif ticari, otomotiv yan sanayi, otomotiv lojistik dallarında üretim yapan ve hizmet veren 18 firma yeni ürünlerini sergileyecek.
 
 
30 farklı etkinlik
2012 Nobel Barış Ödülü’ne aday Hatay Medeniyetler Korusu 31 Ağustos 2012 Cuma günü saat 21.30’da.
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Suavi sahne alacak.
Tansaş sponsorluğunda İzmir’e yıldız yağacak.
İEF Mini Rock konserleri Fuar 3 No’lu Hol önünde gençlerin ilgisini çekecek.
“Tansaş Çocuk Dünyası” Fuar Çocuk Kulübü ve Tansaş Çocuk Tiyatrosu ile çocuklar eğlenecek.
Ünlü modacı Özgür Masur ve Simay Bülbül imza günü ve söyleşisi 1 Eylül Cumartesi saat 19.30’da.
Yöresel Lezzetler Festivali
Ölü Kadınlar Şarkısı ve Evlilikte Uzatmalar isimli tiyatro gösterimi.
Özgür Mikrofon Söyleşileri.
Sinema Burada Festivali 5-9 Eylül tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi’nde.
8. kez düzenlenecek “Gençler İçin Film Atölyesi”.
Leman Kültür alanında fuar süresince yazarlarla ve çizerlerle söyleşi.
18. “Uluslar arası Sanat Günleri” resim sergisi etkinliği fuar süresince 3 No’lu holde açık olacak.
Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un hayvan haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan “5199” başlıklı sergisi.
“Doğaya Özen Göster”, “Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı” , ressam Hasan Rastgeldi’nin yaptığı resimlerden oluşan “Yazının Rengi” sergileri.
Kuantum Düşünce ve Yaşam Merkezi seminerleri.
Tiyatro oyunculuğu konusunda Workshop.
İzmir Sanat Merkezi’nde “Serbest Kürsü” 5- 9 Eylül tarihleri arasında İzmir Sanat’ta. “Sokak’ta Müzik Var”, “Sokakta Dans Var”, “81. İEF Mini Sokak Gösterileri.
Ulusal Karikatür Yarışması, Fotomaroton Yarışması, “Anadolu Ajansı Ödüllü Fotoğraflar Sergisi”, Klasik, Spor Otomobil Sergisi, “İzmir Mimarlık Sergisi ve Ödülleri”.
Mina Berksan Fosil Sergisi.
Grafizm Grafitti Yarışması.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

Arşiv