Yoğun Bakımdaki İkizler Sağlığına Kavuştu

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nin ilk ikiz bebekleri sağlığına kavuştu.

  • 0
  • 899
Yoğun Bakımdaki İkizler Sağlığına Kavuştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nin ilk ikiz bebekleri sağlığına kavuştu.
Güzeycan çiftinin dünyaya erken gelen ikiz kız bebekleri düşük doğum ağırlıklı doğdukları için doğar doğmaz acilen Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. 16 Aralık 2016 tarihinde hizmete açılan 9 yataklı 2. Basamak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören bebekler sağlık çalışanlarının da katkıları ile hayata tutundu.

Hastane Hastane Yoğun Bakım Aramadık Çok Şükür…
Anne Pınar ve Baba Burçin Güzeycan Çifti “Biz gerçekten çok şanslıyız. Bizim evimiz buraya yakın. Bebeklerimizin yoğun bakım ihtiyaçları başka hastanelere sevk edilmeden Çiğli BEH’nde karşılandı. Bazen duyuyoruz anne başka hastanede, bebek başka hastanede oluyor. Doğumda burada oldu, bebeklerimizde buradaki yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Hastane hastane Yoğun Bakım aramadık çok şükür. Bizlere bu imkânları sağlayan herkesten Allah razı olsun.” dediler.

Yüksek Kalitede Tedavi Hizmeti Verme Olanağına Kavuştuk…
Çiğli BEH Yeni Doğan Klinik Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Özgür Olukman “Dünya’da ve Türkiye’de tüm gebeliklerin yaklaşık %10'u prematüre olarak 37. gebelik haftasından önce doğumla sonuçlanır. Yani doğan her 10 bebekten birisi prematüredir. Prematüre bebekler, yaşamsal organ gelişimlerini anne karnında tamamlayamadan dünyaya geldikleri için doğumun uygun müdahale ve bakım imkânlarını sunan merkezlerde gerçekleşmesi gerekir. Hastanemiz de 16 Aralık 2016 tarihinde 9 Yataklı 2. Basamak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi hizmete açıldı. Bu sayede tedavi gerektiren yeni doğanlara 1 Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı, 5 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve 14 Yeni Doğan Yoğun Bakım Hemşiresi ile yüksek kalite standartlarında, nitelikli sağlık hizmeti verme olanağına kavuştuk. Modern teknik donanım ve ekipmana sahip ünitemizde 32 gebelik haftasına kadar olan prematüre bebeklere artık hizmet verebilmekteyiz. Artık ileri solunum desteği gerektiren, ağızdan beslenemeyen 1500 grama kadar doğan bebekleri tedavi edebiliyoruz.

İkiz bebeklerimiz hastanemizde 32. gebelik haftasında ve 2000 gramın altında doğum ağırlığı ile dünyaya geldikleri için hemen Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne yatırdık. Burada mekanik solunum, kalp ve beslenme desteği aldıktan sonra sağlıkla taburcu ettiğimiz ilk ikiz bebeklerimiz oldular. Bu süreçte emeği bulunan ve özveriyle çalışan tüm Yeni Doğan Yoğun Bakım hekimleri, hemşireleri, destek personeli ve ikizlerin hayata tutunma savaşında sağlık ekibinin yanında yer alarak desteğini esirgemeyen anne babamıza teşekkür ederim.” dedi.

Bebeklerimizin Hayata Tutunması İçin Gerekli Alt Yapıya Sahibiz…
Çiğli BEH Yöneticisi Op. Dr. İlker Kızıloğlu “Prematüre doğan bebeklerin hayata tutunması ve ailelerine sağlıkla kavuşturulabilmesi için gerekli alt yapıya sahibiz. Bundan sonraki hedefimiz; modern donanımlı 3. Basamak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ni hizmete açarak gerek zamanında doğan, gerekse prematüre doğan tüm hasta yeni doğanlara bilimsel ve etik ilkelere bağlı tecrübeli ellerde, nitelikli bakım imkânları sunmak ve ünitemizi ilimiz ve bölgemiz için bir referans merkezi haline getirmektir.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv