Yunan -Türk  Gençlik Orkestrası’na tam not

Yunan Türk Gençlik Orkestrası, İzmirli sanat severleri iki halkın dostluğunu pekiştiren notalarda buluşturdu.

  • 0
  • 850
Yunan -Türk  Gençlik Orkestrası’na tam not
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yunan Türk Gençlik Orkestrası, İzmirli sanat severleri iki halkın dostluğunu pekiştiren notalarda buluşturdu.
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İzmir Ticaret Odası (İTO), İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve iki yakanın müzikle buluştuğu konseri İTO Yönetim Kurulu ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunan – Türk Gençlik Orkestrası Başkanı Leni Konialidis, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, Yunanistan İzmir Konsolos Yardımcısı Dimitra Kaletsi ile yüzlerce sanatsever ilgi e beğeniyle izledi.

Türk viyola sanatçısı Şirin Hasanova ve Yunanlı klarnet sanatçısı Pavlos Serassis’in konuk sanatçı olarak yer aldığı konserde orkestrayı Türk Şef Cem Mansur yönetti.  
 
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, konser öncesi İEÜ’de kendini ziyaret eden Konialidis’e  Türk – Yunan dostluğu için uzun yıllardır çalıştığını, 1992 yılında 200 milyon dolar olan Türk – Yunan ticaretinin bugün 6 milyar  dolara ulaştığını söyledi.

Başkan Demirtaş, iki yakanın dostluğunu oluşturmak adına çok çaba sarf ettiğini belirterek, “24 yıldır Türk ve Yunan dostluğu için çabaladım. Ege’nin bizi ayıran değil birleştiren deniz olması gerektiği vurgusunu yaptık. Dostluğumuzun pekişmesi için çalışıyoruz. Üniversitemizin kütüphanesinde, Yunan Köşesi bulunuyor. Ayrıca zorunlu ikinci yabancı dil eğitiminde Yunanca da yer alıyor. Dostluğumuzun, kültürel ve ticari ilişkilerimizin gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Müziğin dile ihtiyaç duymadığını, insanları bir araya getirdiğini söyleyen  Konialidis ise iki ülke, iki halk arasındaki dostlukluğu müziğin notaları altında birleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Konialidis, “Yunan-Türk Gençlik Orkestrası (GTYO), yaşları 16 ile 28 arasında değişen, genç ve yetenekli Yunan ve Türk müzisyenden oluşan 60 kişilik bir orkestra. Orkestramızın yarısını Türk yarısını Yunan sanatçılar oluşturuyor. Ama onların hangisinin hangi milletten olduğunu ayıramazsınız. Orkestra, farklı müzisyenleri, dostluk, gönül birliği ve ortak bir dil olarak müzik inancı altında bir araya getirmeyi hedefliyor. Orkestra olarak 9 yıl önce başladığımız bu yolda her yıl giderek artan ilgi ve destek ile yürüyoruz. Konserimizi ise Türk Şef Cem Mansur yönetiyor” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

Arşiv