Yürüyerek değil, koşarak hizmet edeceğiz

  • 0
  • 605
Yazı Boyutu:

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı BinaliYıldırım, İzmir’de yürüyerek değil, koşar adımlarla hizmet edileceğini söyledi.Yıldırım, sabah erken saatlerde tebdil-i kıyafet Karşıyaka Stadına gitti. Eşofmanve spor ayakkabısı ile vatandaşların arasına giren Yıldırım, sabah yürüyüşüyaptı. İzmir’e hizmet etmek için ‘35 Acil Yardım Hizmet Ekibi’nin hazırolduğunu ifade eden Yıldırım, “İzmir’in son 15 yıldır hizmetsizlik, çaresizlikve çözümsüzlük içerisinde bırakıldığına dikkat çekti. Yıldırım, “Hizmeti koşaradımlarla gerçekleştirmemiz şart. İzmir’deki hizmet açığını ancak koşaradımlarla çözebiliriz. Kimsenin endişesi olmasın, enerjimiz de, ekibimiz de, gücümüzde hazır. Biz hizmete hazırız” diye konuştu.

“İzmir hizmete muhtaç”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı BinaliYıldırım, şehrin 5 yılına karar verecek olan İzmirlilere hitaben “Şehrinizingelecek 5 yılına karar verirken 5 dakika düşünün. Geçmiş 15 yılı gözdengeçirin. Gözle görülür hangi hizmetten söz edilebilir. İzmir’i beceriksizyönetimden vatandaşlarımızın desteği ile kurtaracağız. Tüm bunların kararınıvatandaşımız verecek” diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında"İzmir hizmete muhtaç, hizmeti yapacak olan Binali Yıldırım" dediğiniaktaran Yıldırım, "Belediye başkanı buna alınmış, diyor ki 'İzmir kimseyemuhtaç değil'. İzmir hizmete muhtaç mı, değil mi? İzmir eğer hizmete muhtaçolmasaydı bu halde mi olurdu? İzmir’in hizmete ihtiyacı olmadığını düşündüğüiçin mi hizmet etmemiş. İzmir'in her ilçesine, her sokağına girdiğimizde bize'Bakanım kurtar bu İzmir'i' diyorlar. İzmir'i kurtaran 9 Eylül 1922'dekurtarmış. İzmir son 15 yılda hizmetsizlikten, çaresizlikten, çözümsüzlüktençekiyor” dedi.

Selçuk’a MOBESA ve okul müjdesi
İzmir’in Selçuk ilçesi temaslarını akşam saatlerinde desürdüren Yıldırım, geç saatlerde açılışını yaptığı seçim bürosu önündevatandaşlara seslendi. İZBAN’ın Torbalı’dan Selçuk ilçesine geleceğini hatırlatanYıldırım, ilçeye iki ilkokul ve 1.6 milyon lira harcanarak MOBESE kurulacağınıaçıkladı. Yıldırım, “Selçuk artık güvenlik sorunu yaşamayacak. Ayrıca gelenturistlerin de ilçenin merkezinden geçireceğiz. Böylece Selçuk külfeti çekendeğil aynı zamanda nimeti de alan bir ilçemiz olacak” şeklinde konuştu.Yıldırım, konuşmasına başlamadan önce gelen acı haber üzerine müziğin sesinikıstırdı. Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün babası Güner Ülgür’ün hayatınıkaybettiğini öğrendiklerini kaydeden Yıldırım, Ülgür ailesine başsağlığı vesabır dileklerini iletti.  

“Kesintisiz demiryolu ağı gerçekleşecek”
İzmir'in son 15 yıldır hizmetsizlikten, çözümsüzlüktençektiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu; "Sizden isteğim şudur,şehrinizin, ilçenizin 5 yılına karar verirken 5 dakika düşünün ve geçmiş 15yılını gözden geçirin. Efes'e yılda Selçuk'un nüfusunun 80 katı kadar turistgeliyor. Ancak ilçenin turistlerden nasibini almadığını biliyoruz. Selçuk'aİZBAN'ı getiriyoruz. Böylece Aliağa'dan kesintisiz demiryolu ulaşımı gerçekleşecek.Pamucak'taki sahilden 6.5 kilometrelik mesafedeki antik limana deniz suyunugetirerek antik limanı tekrar yaşama geçireceğiz”.

İzmir’de 7 bin 70 proje gerçekleştirdik
Çamlık'taki Açıkhava Lokomotif Müzesi tekrar ele alındığınıkaydeden Yıldırım, şunları kaydetti; “Demiryolları müzesi tekrar ele alınıyor,Türkiye'nin en büyük ulaştırma ve haberleşme müzesi haline getiriliyor. Başkaprojeler de var. Proje bizim için sıradan bir iş. 11 yılımıza bakarsanızTürkiye'nin her köşesine nakış gibi dokuduğumuzu görebilirsiniz. Türkiye'ye çağatlatacak, büyük Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine, 2023'eülkemizi taşıyacak projeleri yaptık. İzmir'de de yaptık. İzmir'de etrafınızabakın, eserler bize ait. 7 bin üzerinde proje gerçekleştirdik. 7 bin 70 proje.Köy yolları mı, okullar mı, bölünmüş yollar mı istersiniz, hava alanları,marinalar mı istersiniz, hastaneler mi istersiniz, sevgi evleri, hapishaneler,adalet sarayları. Bunların toplam tutarı 15.5 milyar lira."
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv