Yüzünüzden tebessüm hiç eksik olmasın!

Engelliler Haftası nedeniyle Karabağlar’da düzenlenen “Engelli Şenliği” coşkulu görüntülere sahne oldu. Halk oyunları gösterisi ve düzenlenen defilede engelli öğrenciler hünerlerini sergilerken,  büyük bir başarıya da imza attılar.

  • 0
  • 547
Yüzünüzden tebessüm hiç eksik olmasın!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Engelliler Haftası nedeniyle Karabağlar’da düzenlenen “Engelli Şenliği” coşkulu görüntülere sahne oldu. Halk oyunları gösterisi ve düzenlenen defilede engelli öğrenciler hünerlerini sergilerken,  büyük bir başarıya da imza attılar. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler günün tadını doyasıya çıkardılar. Programa katılan Başkan Selvitopu da öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu ve Karabağlar’da ,engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Uzundere Rekreasyon Alanı’nda, “Engelli Şenliği” düzenlendi. İlçedeki özel eğitim kurumlarının öğretmen, öğrenci ve velilerinin katıldığı etkinlikte öğrenciler,  yaptıkları başarılı gösterilerle büyük alkış aldılar.

Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz
Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katılarak engelli öğrencileri ve ailelerini bu önemli günde yalnız bırakmadılar. Bu etkinliğin düzenlenme amacının engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, sorunları gündeme getirmek ve bunları toplumsal düzeyde değerlendirip çözümler üretmek olduğunun altını çizen Başkan Selvitopu, bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerinin müjdesini verdi. Selvitopu, “Karabağlar’da özellikle engelli yurttaşlarımızın günlük yaşamlarını rahatlatacak çalışmaları yapmaya uğraşıyoruz. Parklarda yeni yol düzenlemelerinde, hizmet binasında, aklınıza gelebilecek her yerde yapmaya çalışıyoruz. Onların yaşamlarını bir nebze olsun rahatlatmak bizleri mutlu ediyor. Bunu her yere yayabilirsek onların yaşamlarını daha rahat sürdürmelerini sağlarız” diye konuştu.
Başkan Selvitopu son olarak bu tür çalışmalar ve etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Etkinliğe renk kattılar
Karabağlar’daki özel engelli kurumların temsilcilerine semt evi kadınlarının yaptığı özel tasarımların hediye edildiği etkinlikte,  çocukların yaptığı halk oyunları gösterisi ve ardından düzenlenen mini defile büyük ilgi gördü. Başkan Selvitopu ve meclis üyeleri de zaman zaman onlara eşlik ederken, alkışlarıyla da destek oldular.
Etkinlik kapsamında öğrencilere yönelik atölye çalışmaları düzenlenirken, oyun parkurları, müzik konseri de etkinliğe renk kattı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv